FI SV EN

Ajankohtaista kansainvälisistä ICT-asioista

Tehokkaampaa yhteistyötä digitalisaation parissa (22.6.2017)

Pohjoismaiden ja Baltian maiden välisessä yhteistyössä tulee hyödyntää paremmin digitalisaation mahdollisuuksia. Laajasta ja joustavasta yhteistyöstä sekä kokemustenvaihdosta digitaalisen murroksen parissa on hyötyä niin alueen väestölle, yrityksille kuin julkishallinnollekin. Pohjoismaiset yhteistyöministerit päättivät 22. kesäkuuta Sommarøyssä Norjassa pidetyssä kesäkokouksessaan perustaa määräaikaisen ministerineuvoston (MR-Digital) vuosiksi 2018–2020. Väliaikaisen ministerineuvoston on tarkoitus johtaa ja koordinoida digitalisaation parissa tehtävän yhteistyön panostuksia.

Lue koko uutinen pohjoismaisen yhteistyön verkkosivulta

Pohjolan ja Baltian maat Euroopan digitalisaation suunnannäyttäjiksi (27.4.2017)

Oslossa järjestettiin 24.-25.4.2017 pohjoismaiden ja Baltian maiden ensimmäinen digiministereiden yhteinen kokous ja sen yhteydessä konferenssi ”Digital North”. Ministerit allekirjoittivat kokouksessa julkilausuman, jonka pohjalta Pohjoismaiden ministerineuvosto koordinoi yhteistyötä.

Lue koko uutinen

Suomi pärjää kansainvälisesti digissä (20.4.2017)

Kansainväliset vertailut eri maiden yhteiskunnan aloista ylittävät uutiskynnyksen lähinnä silloin, kun Suomi on kärkisijoilla. Sen sijaan teknologiaa tai ICT-käyttöä mittaavat vertailut eivät pahemmin näy mediassa, vaikka Suomi menestyy niissäkin hyvin.

Lue koko juttu ICT-uutiskirjeestä

Ministeri Vehviläinen: Suomi vahvasti kärkimaita digissä – kunnianhimon tasoa nostetaan edelleen (15.3.2017)

Suomi on digitaalisuuden edelläkävijämaita Euroopassa. EU:n komission teettämän DESI 2017 -indeksin (Digital Economy and Society Index) mukaan Suomi on toisena heti Tanskan jälkeen. Indeksi koostuu viidestä eri osa-alueesta.

Lue koko uutinen

Suomi ja Viro perustavat yhteisen instituutin kehittämään X-Road -teknologiaa (7.3.2017)

Suomi ja Viro tiivistävät yhteistyötään uuden Nordic Institute for Interoperability Solutions -instituutin myötä. Suomi ja Viro allekirjoittivat sopimuksen instituutin perustamisesta 7. maaliskuuta osana Viron presidentin Kersti Kaljulaidin valtiovierailua. Viroon perustettava instituutti toimii yksityisoikeudellisena yhdistyksenä ja sen tavoitteena on kehittää digitaalisessa palveluväylässä käytettävää X-Road -teknologiaa.

Lue koko uutinen