Digitaalisen kunnan työkalupakki

Digikuntakokeilun yksi keskeisistä toimenpiteistä on tutkimustiedon pohjalta tukea toimintatapojen muutoksen johtamista kunnissa. Digikuntakokeilussa teetetään selvityksiä ja jaetaan tietoa kuntien digitalisaation ja toimintatapojen kehittämisen tueksi. Tältä sivulta löydät kootusti Digikuntakokeilussa tai sen yhteystyöryhmissä teetettyjä selvityksiä sekä kunnille suunnattuja työkaluja digitalisaation edistämiseen.

Kunnan digitalisaatioasteen arviointityökalu ja digitalisaation hyötykartta

Kunnan digitalisaatioasteen arviointityökalun avulla kunta pystyy tunnistamaan nykyisten palveluiden ja prosessien digitalisaatioastetta. Digitalisaation hyötykartan avulla kunta puolestaan voi tarkastella palveluiden digitaalisesta kehittämisestä saavutettavaa säästöpotentiaalia. Työkalujen avulla kunta pystyy tunnistamaan sähköiset ja digitaaliset palvelut sekä tunnistamaan yksittäisen prosessin kehittämiskohdat.

Työkaluissa on tunnistettu kunnan palvelualoilta sellaisia palveluita, joihin markkinoilta on saavissa digitaalinen ratkaisu tai sovellus. Kunnan digitalisaatioasteen arviointityökalun avulla voidaan tunnistaa, kuinka hyvin kunnassa on otettu käyttöön markkinoilla olevia digitaalisia palveluita tai tehty suunnitelma niiden käyttöönottoon. Työkalujen avulla pystytään myös todentamaan, kuinka kattavasti digitaalisten palveluiden mahdollistama potentiaali on otettu palvelualueella käyttöön.

 

Selvityksiä ja tutkimuksia

Kuntien digitalisaation ja digikokeilujen säästö- ja tuottavuusselvitys
 

 

Lisätietoa:

Projektikoordinaattori, Maria Vuorensola puh. 029 553 0205
Ylitarkastaja, Suvi Savolainen puh. 029 553 0122