Kuntatieto-ohjelmassa tapahtuu

Tietojärjestelmätoimittajainfo Kuntatieto-ohjelmasta 25.4.

Paikka: Kuntatalo, Toinen linja 14 sekä verkkolähetys
Aika: Tiistai 25.4.2017
Huone: B 3.8

Kuntaliitto järjestää yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa infotilaisuuden Kuntatieto-ohjelmaan ja XBRL-taksonomiaan liittyvistä vaatimuksista tietojärjestelmätoimittajille, talouspalvelukeskuksille ja hankinnoista vastaaville tahoille. Tilaisuuden tarkoitus on lisätä tietoa siitä, mitä kuntien ja maakuntien käyttämiltä taloushallinnon tietojärjestelmiltä tullaan vaatimaan Kuntatieto-ohjelman vaatimusten astuessa voimaan vaiheittain vuodesta 2018 alkaen. Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua paikan päällä tai seurata sitä verkkolähetyksenä. Tilaisuuden esitykset ovat myöhemmin katsottavissa verkkotallenteina.

Tilaisuudesta twiitatessa voi käyttää aihetunnisteita #juhta ja #kuntatieto.

Tilaisuuden ohjelma (muutokset mahdollisia)
Tilaisuuden esitykset katsottavissa Kuntalehden videosivustolla

Kuntatieto-ohjelma mukana Suomidigi Pop-up -kiertueella

Kuntatieto-ohjelma osallistuu Suomidigi Pop-up -kiertueelle, joka starttasi 21. helmikuuta Kuopiossa. Pop-up -kiertueen ytimessä ovat päivän polttavat kysymykset kuntien, maakuntien ja valtion välisestä yhteistyöstä asiakaslähtöisessä kehittämisessä, tiedon ja alustojen hyödyntämisestä sekä kyvykkyyksien kehittämisestä. Kiertueella kerrotaan kuntatieto-ohjelmaan liittyen muun muassa taloustiedon hallinnan ja hyödyntämisen digitalisoinnista ja kuntien taloushallinnon kehittämistyön vaatimuksista.

Suomidigi Pop up -kiertue  
Kuntatieto-ohjelman materiaali kiertueella

Muutosseminaari 18.tammikuuta

Kuntatieto-ohjelman muutosseminaari järjestettiin 18.1.2017. Muutosseminaarissa kerrottiin Kuntatieto-ohjelman tilanteesta ja tulevista vaiheista erityisesti ohjelman tuotosten käyttöönoton näkökulmasta. Tilaisuudessa esiteltiin myös Yhteisen tiedonhallinnan kärkihanketta (YTI-hanke), jolla on kytköksiä Kuntatieto-ohjelmaan. Tilaisuuden aineistot löytyvät täältä.