Hyppää sisältöön
Media

Lyhennelmä

A oli nimitetty 1.3.2000–31.12.2008 korkeakoulun osa-aikaisiin määräaikaisiin virkasuhteisiin yhteensä 11 peräkkäisellä nimityksellä. Määräaikaisuuden perusteeksi oli ilmoitettu työn luonne ja yksilöity projekti.

Työn projektimaisuus ja se, että rahoitukseen on käytetty ulkopuolisia varoja, eivät vielä sellaisenaan osoita, että määräaikaiselle virkasuhteelle on laissa tarkoitettu hyväksyttävä peruste. Määräaikaisuuden perustetta on arvioitava kunkin nimittämishetken olosuhteiden mukaan työn luonne huomioon ottaen. Kun virkamieslautakunta otti huomioon, että A oli noin yhdeksän vuoden aikana työskennellyt vuosittain toteutettuun samansisältöiseen koulutusohjelmaan liittyvissä tehtävissä, oli kyse ollut pysyväisluonteisista tehtävistä. Työn luonne ei ollut edellyttänyt A:n nimittämistä määräaikaisiin virkasuhteisiin. Korkeakoulun esittämillä väittämillä siitä, että koulutusohjelman järjestäminen oli ollut riippuvainen osallistujamääristä ja ettei koulutusohjelman jatkosta vuodelle 2010 ollut tehty linjauksia, ei ollut merkitystä määräaikaisten virkasuhteiden lainmukaisuuden kannalta. Asiassa ei muutoinkaan ollut esitetty laissa tarkoitettuja perusteita A:n ottamiseen toistuvasti peräkkäisiin määräaikaisiin virkasuhteisiin. A:n työn laadulla tai hänen virkavelvollisuuksien noudattamisella ei ollut merkitystä asian ratkaisun kannalta.

Virkamieslautakunta hylkäsi A:n vaatimuksen oikaisuvaatimuskulujen korvaamisesta lakiin perustumattomana. Korkeakoulu velvoitettiin maksamaan A:lle kymmenen (10) kuukauden palkkaa vastaava korvaus (äänestys 5–2). Korvausvaatimus hylättiin enemmälti. Viivästyskorkovaatimus hylättiin lakiin perustumattomana.

KHO 18.10.2012 T 2861: Korkein hallinto-oikeus tutki A:n vaatimuksen virkamieslautakunnan asiavirheen korjaamista koskevan päätöksen 18.6.2010 poistamisesta menettelyvirheen johdosta osana valitusta. Sekä A:n että korkeakoulun valitukset hylätään. Virkamieslautakunnan päätöksen lopputulosta ei muuteta.

Valtion_virkamiesL_9_§
Valtion_virkamiesL_56_§
HallintoL_64_§