Valtio Expo 2016

Aika: ti 17.5. klo 8.00

Valtio Expo 2016

Aika: Tiistaina 17.5.2016 Paikka: Marina Congress Center, Helsinki Teema: Tuottavuus

ValtioExpossa runsaasti valtiovarainministeriön ajankohtaisia aiheita

Valtiokonttorin järjestämä ValtioExpo järjestetään tiistaina 17.5.2016 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Tapahtumaan on ilmoittautunut etukäteen 1600 valtionhallinnon asiantuntijaa. Messutapahtuma esittelee valtionhallinnon ajankohtaisimmat aiheet ja tarjoaa verkostoitumispaikan valtionhallinnon asiantuntijoille.Valtiovarainministeriöllä on tapahtumassa useita asiantuntijaluentoja sekä oma messuosasto. Tapahtuman teemana on tänä vuonna tuottavuus.

Aamun paneelikeskustelussa juontaja Tuomas Enbuske haastaa hallituksen puheenjohtaja Sari Baldaufin, muutosjohtaja Sinikka Salon, taloustieteen professori Matti Pohjolan, verohallinnon pääjohtaja Pekka Ruuhosen, kansanedustaja Jyrki Kasvin ja yrittäjä Henrietta Kekäläisen pohtimaan miten syntyy yhdessä rakennettu Ratkaisujen Suomi.

Kyber, hyper vai über –paneelikeskustelussa Enbuske grillaa PRH:n pääjohtaja Rauni Hagmania, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläistä, Tieto Oy:n asiakkuusjohtaja Matti Ristimäkeä, VM:n erityisasiantuntija Aleksi Kopposta, Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattilaa ja tietosuojavaltuutettu Reijo  Aarniota siitä, miten yhden luukun periaate toteutuu ja mitä kaikkea koneäly tulevaisuudessa hoitaa julkisella sektorilla. Entä miten onnistuu normien purku kuntien näkökulmasta?

Valtion työmarkkinajohtaja Juha Sarkio valottaa arvon muodostumisen eri ulottuvuuksia esityksessään ”Arvon mekin ansaitsemme. Ja tuotamme”. Samassa henkilöstösalissa esitellään vinkkejä valtion työnantajakuvan vahvistamiseen VM:n ja Valtiokonttorin yhteisesityksessä.

Valtion hankintojen digitalisointi –hanke on alkamassa. Budjettineuvos Tomi Hytönen ja erityisasiantuntija Tero Meltti kertovat, miten digitalisoinnilla ja automaatioasteen radikaalilla kasvattamisella päästään todetusta hankintatarpeesta onnistuneeseen hankintaan ja kustannustehokkaaseen taloushallintoon.

Avoimen hallinnon lähettiläät liikkuvat messukävijöiden joukossa kertomassa avoimen hallinnon periaatteista sekä lasten, nuorten ja ikääntyneiden osallisuuden edistämisestä. Tapahtumassa on erikseen myös Avoimen hallinnon klinikka klo 13-14.

Iltapäivällä suuren salin valtaa ajankohtainen pohdinta ”Kestääkö viranomaisviestinnän uskottavuus valheiden ja tappouhkausten tulituksessa” mediatutkija Lilly Korpiolan ja SM:n viestintäjohtaja Mika Mäkisen dialogina.

Työ2.0 on VM:n, Valtiokonttorin, Senaatin ja Valtorin yhteishanke, missä sparrataan valtionhallintoa ajasta ja paikasta riippumattomiin uusiin työn tekemisen tapoihin ja kokonaisuuksien johtamiseen. Lupa tehdä fiksummin -periaate kannustaa irrottautumaan rakenteista ja tekemään työtä organisaatiorajat ylittävissä verkostoissa. Lupa kokeilla ja oppia –periaate kutsuu valtionhallinnon työntekijöitä onnistumaan yhdessä asiakkaiden kanssa digitalisaation maailmassa.

Kansallisen palveluarkkitehtuurin (KaPa) kokonaisuutta valottaa ohjelmapäällikkö Maria Nikkilä.  Hän kertoo koko julkista hallintoa velvoittavasta ns. KaPa-laista  ja kansalaisen palvelunäkymän käyttöönoton aikataulusta.

Julkisen hallinnon ICT-linjauksista kertoo erityisasiantuntija Yrjö Benson ja yhteisestä sähköisestä arkistosta neuvotteleva virkamies Jari Kallela.

ValtioExpon ohjelma

Kohderyhmät Julkinen hallinto Media Valtionhallinto