Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu

Ajankohtaista

Keskushallintouudistusta pohtivan Parlamentaarisen komitean väliraportti: Miten turvataan koko hallituksen kollektiivinen päätöksenteko- ja strateginen toimintakyky?

21.10.2014

Valtioneuvoston rakenteellista ja toiminnallista yhtenäisyyttä selvittävä parlamentaarinen komitea luovutti väliraporttinsa liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikolle tiistaina 21.10.2014 eduskunnassa.

Lue lisää

Kansallisen tulorekisterin perustamishanke on käynnistymässä

Valtiovarainministeriö on käynnistämässä kansallisen tulorekisterin perustamishankkeen 1. marraskuuta. Hankkeen tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa kansalaisten tulotietoja yksityiskohtaisella tasolla sisältävä kansallinen keskusrekisteri. Tulotietojen on tarkoitus siirtyä rekisteriin sähköisesti suoraan palkkahallinnon järjestelmistä kehitteillä olevan kansallisen palveluväylän välityksellä.

Lue lisää tulorekisterin perustamisesta

***
Valtiovarainministeriö teki arvion eläkesopimuksen vaikutuksista

Valtiovarainministeriö on arvioinut alustavasti työmarkkinajärjestöjen neuvotteleman ehdotuksen mukaisen eläkeuudistuksen vaikutusta julkisen talouden kestävyyteen.

Alustava arvio eläkeuudistuksen vaikutuksista

***

Hyvään virkakieleen! -kampanja kannustaa selkeään ja ymmärrettävään viranomaisviestintään

Hyvään virkakieleen! -kampanjalla kannustetaan valtion ja kuntien viranomaisia parantamaan kielenkäyttöään, tarjotaan keinoja viestinnän selkeyttämiseen ja muistutetaan selkokielen käytön tarpeesta. Kampanja jatkuu vuoden 2015 loppuun.

Kampanjasivut www.virkakielikampanja.fi 

***

Rakenneuudistus

Hallituksen rakennepoliittisen ohjelman linjaukset ja materiaalit ovat luettavissa osoitteessa valtioneuvosto.fi/rakenneuudistus.

***

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Katso myös www.valtioneuvosto.fi

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi