Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu

Ajankohtaista

Ministeri Risikko: Kevan lainajärjestelyt tutkitaan perin pohjin

18.12.2014

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko pyysi torstaina 18. joulukuuta selvityksen Kevan henkilöstölle myönnetyistä lainoista Kevalta ja Finanssivalvonnalta.

Lue lisää

***

Taloudellinen katsaus, talvi 2014

Lue uusin katsaus

***
Valtion kiinteistöjen käyttöä tehostetaan – vuokrajärjestelmään muutoksia

Valtio uusii kiinteistöjensä vuokrajärjestelmää ja tehostaa toimitilojen käyttöä. Muutokset laskevat kokonaisvuokria arviolta 7 prosentilla vuoden 2016 alusta. 

Lue lisää vuokrajärjestelmän uudistamisesta

***
Valtiovarainministeriö teki arvion eläkesopimuksen vaikutuksista

Valtiovarainministeriö on arvioinut alustavasti työmarkkinajärjestöjen neuvotteleman ehdotuksen mukaisen eläkeuudistuksen vaikutusta julkisen talouden kestävyyteen.

Alustava arvio eläkeuudistuksen vaikutuksista

***

Hyvään virkakieleen! -kampanja kannustaa selkeään ja ymmärrettävään viranomaisviestintään

Hyvään virkakieleen! -kampanjalla kannustetaan valtion ja kuntien viranomaisia parantamaan kielenkäyttöään, tarjotaan keinoja viestinnän selkeyttämiseen ja muistutetaan selkokielen käytön tarpeesta. Kampanja jatkuu vuoden 2015 loppuun.

Kampanjasivut www.virkakielikampanja.fi 

***

Rakenneuudistus

Hallituksen rakennepoliittisen ohjelman linjaukset ja materiaalit ovat luettavissa osoitteessa valtioneuvosto.fi/rakenneuudistus.

***

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Katso myös www.valtioneuvosto.fi

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi