Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Tarkennettu haku  |  A-Ö-hakemisto  |  Ohje

Etusivu / Julkisen hallinnon ICT

Julkisen hallinnon ICT

Valtiovarainministeriö ohjaa tietohallinnon kehitystä sekä valtion- että kuntahallinnossa. Keskitetyllä ohjauksella tavoitellaan säästöjä tietohallintomenoissa ja samanaikaisesti tavoitellaan sitä, että tietohallinto palvelisi paremmin hallinnon ydintehtävien toteutusta. Tähän päästään keskittämällä voimavaroja perustietotekniikan ylläpidosta hallinnon toiminnan kannalta keskeisten järjestelmien kehittämiseen.

Palvelutuotannon tehokkuutta tuetaan erityisesti keskitettyjen ICT-palvelujen avulla. Tietohallinnon ohjauksessa tukeudutaan yhtenäiseen arkkitehtuuriin. Yhteiset ICT-palvelut, kuten tunnistuspalvelu ja asiointitili tuovat viranomaisille selviä taloudellisia säästöjä ja edesauttavat varsinaisen asiakaspalvelujen kehittämistä. Perustietovarantojen aiempaa parempi hyödyntäminen ja tietojen yhteiskäytön lisääminen mahdollistavat julkisten palvelujen hoitamiseen entistä tuottavammalla tavalla.

***

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori aloitti toimintansa 1.3.2014. Palvelukeskus tuottaa ja kehittää yhteisiä perustietotekniikka- ja tietojärjestelmäpalveluja sekä sähköisen asioinnin ja hallinnon tukipalveluja. Valtori toimii JulkICT-toiminnon ohjauksessa.

Ajankohtaista

Julkisen hallinnon ICT-toimintaa koskevat ajankohtaiset asiat kootaan ICT-uutiskirjeeseen.

Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelman (SADe-ohjelma) ajankohtaisiin asioihin voi tutustua SADe-uutiskirjeessä.

Toimialariippumattomat ICT-tehtävät yhteen kokoavan TORI-hankkeen ajankohtaisiin asioihin voi tutustua TORI-uutiskirjeessä.

Sivu tulostettavassa muodossa

Tietoa näistä sivuista

Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO puhelin 0295 16001 valtiovarainministerio@vm.fi