Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Paatero esittää vuoden 2017 rahapeliuudistusta arvioivan työryhmän perustamista

Valtioneuvoston viestintäosasto
5.11.2019 10.51
Tiedote 577

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero esittää parlamentaarisesti edustuksellista työryhmää arvioimaan vuonna 2017 toteutettua rahapelijärjestelmäuudistusta ja pohtimaan rahapelijärjestelmän kehittämistarpeita.

Kun kolmen rahapelitoimijan yhdistymistä valmisteltiin, oli työssä mukana parlamentaarinen seurantaryhmä, joten on perusteltua, että työtä jatketaan yhdessä kaikkien eduskuntapuolueiden yhteistyönä.

Paateron mukaan työryhmä voisi aloittaa pyöreän pöydän keskustelulla ja antaa yhteisen lausuman rahapelijärjestelmän kehittämisen tarpeista. Hallitusohjelman kirjaus rahapelijärjestelmän osalta on selkeä. Kanavointikykyinen yksinoikeusjärjestelmä halutaan turvata.

”Sisäministeriön johdolla on käynnistynyt arpajaislain uudistaminen, jonka toivon etenevän ripeästi. Työryhmässä tapahtuva poliittisen tahtotilan kirkastaminen antaa selkänojaa arpajaislain valmisteluun.”

Viime kuukausien julkiseen keskusteluun viitaten Paatero toteaa, että Veikkaus on omalta osaltaan tehnyt monia muutoksia ja kehittänyt toimintansa.

”Vaatimukset eivät kuitenkaan ole ratkaistavissa pelkästään yhtiön tai omistajaohjauksen toimenpiteillä. Monien viime aikoina esillä olleiden kysymysten ratkaiseminen vaatii leveitä hartioita eduskunnassa ja koko valtioneuvostossa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi tuottoarvio tai pelikoneiden määrän merkittävistä vähentämisistä päättäminen.”

Lisätietoja: Erityisavustaja Paavali Kukkonen, [email protected], 050 566 3455