Hyppää sisältöön
Media

Kotoutumisentukena.fi-verkkopalvelu valtakunnallistuu

Julkaisuajankohta 4.10.2021 14.00
Uutinen

Kotoutumisentukena.fi on verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen paikkaan kotoutumista tukevaa matalan kynnyksen toimintaa ja kotoutumisen parissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille suunnattuja tapahtumia. Nyt palvelusta on tarkoituksena tehdä valtakunnallinen työ- ja elinkeinoministeriön tuella.

Kotoutumistoimijoille luodussa kotoutumisentukena.fi-verkkopalvelussa voi ilmoittaa ja hakea toimintaa, tapahtumia ja koulutuksia. Palvelua on markkinoitu aikaisemmin etenkin Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla ja nyt sen käyttöä pyritään laajentamaan valtakunnallisesti.  

ELY-keskusten alueelliset työntekijät koordinoivat keskusteluita, joita käydään palvelun valtakunnallisesta käyttöönotosta alueellisten toimijoiden kanssa.  Kevätkaudella alueelliset työntekijät järjestivät kotoutumisen toimijoita yhteen tuovia työpajoja Lapissa ja Keski-Suomessa. Syksyllä verkostotilaisuuksia on sovittu ainakin Kaakkois-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ja Pohjois-Karjalan alueiden toimijoille. 

Kotoutumisentukena.fi on osa kotoutumisen kumppanuusohjelmaa

Kotoutumisentukena.fi-palvelua on kehitetty yhdessä laajan toimijajoukon kanssa kahdessa AMIF-rahoitteisessa hankkeessa vuosina 2017–2020. Nyt palvelua ylläpidetään, kehitetään ja sen käyttöönottoa tuetaan työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) määrärahalla Uudenmaan ELY-keskuksessa ja KEHA-keskuksessa. 

Kotoutumisentukena.fi on osa kotoutumisen kumppanuusohjelman verkkopalvelukokonaisuutta, johon kuuluvat kotoutuminen.fi ja loppuvuoden aikana julkaistava kumppanuusalusta. Kokonaisuus tukee kotoutumistoimijoiden työtä ja verkostoitumista. 

Kotoutumisentukena.fi:n verkkotoimitus haluaa kuunnella kehittämistyössään kotoutumisen toimijoiden toiveita ja tarpeita. Ole yhteydessä palvelun ylläpitäjiin matalalla kynnyksellä sähköpostitse osoitteeseen [email protected] Voit kertoa toiveistasi myös anonyymisti kotoutumisentukena.fi:n palautelomakkeella. 

Lue lisää: 
Kotoutumisentukena.fi
Lisää tietoa palvelun valtakunnallistamisesta
Kotoutumisen kumppanuusohjelma