Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Vehviläinen ICT-asioissa Viroon

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 16.5.2016 14.25
Uutinen

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen vierailee 17.-18.5. Virossa osana tasavallan presidentti Sauli Niinistön delegaatiota. Ministeri Vehviläisen vierailun teemana on tieto- ja viestintätekniikka (ICT).

Tiistaina 17.5. ministeri Vehviläinen vierailee Viron elinkeinoelämän kansainvälistymistä ja yrittäjyyttä tukevan Enterprise Estonia -organisaation (EAS) esittelykeskuksessa e-Estonia Showroom:ssa, jossa esitellään virolaisia IT-alan ratkaisuja. Ministeri perehtyy erityisesti siihen, miten internet-äänestäminen on Virossa toteutettu. 

Ministeri Vehviläinen tutustuu myös Tallinnan teknisen yliopiston innovaatio- ja yrityskeskus Mektoryyn, joka kokoaa yhteen alan opiskelijoita, yrittäjiä, professoreita ja sijoittajia.

Keskiviikkona 18.5. ministeri Vehviläinen vierailee EU:n tietotekniikkavirasto EU-LISA:ssa, Viron tietojärjestelmävirastossa (RIA) sekä Naton kyberturvallisuuskeskuksessa. EU-LISA vastaa vapauden, turvallisuuden ja oikeuden alaan liittyvien tietojärjestelmien hallinnoinnista ja kehittämisestä EU-tasolla. Kansallinen tietojärjestelmäviranomainen (RIA) koordinoi Viron valtion informaatiojärjestelmän kehitystä ja hallinnointia. Naton osaamiskeskus puolestaan tarjoaa kyberpuolustuksen erityisosaamista paitsi jäsenmaille, myös sen kumppanuusmaille.

Ministerin ohjelmassa on keskiviikkona myös keskustelua yhteisistä hallinnon kysymyksistä Viron julkisesta hallinnosta vastaavan ministerin Arto Aas:n kanssa.

Ministeri Vehviläinen tapaa presidentti Niinistön mukana matkan aikana myös Viron presidentti Toomas Hendrick Ilveksen sekä pääministeri Taavi Rõivasin.

Presidentti Niinistö valtiovierailulle Viroon

Julkisen hallinnon ICT