Hyppää sisältöön
Media

Suomi korosti nuorisotyöttömyyden hoitoa Ecofin-neuvostossa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 24.1.2012 15.11
Tiedote -

Valtiovarainministereiden Ecofin-neuvostossa 24.1.2012 käsiteltiin komission vuotuisen kasvuselvityksen yhteydessä jäsenmaiden keskeisimmiksi katsomia lähivuosien politiikkahaasteita sekä talouskasvun, työllisyyden ja julkisen talouden yhteyttä.

Suomen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen korosti tässä yhteydessä nuorisotyöttömyyden hoidon merkitystä. Nuorisotyöttömyyden hoito on yksi hallituksen kärkihankkeista, koska se on monella tapaa keskeinen ongelma. Nuorisotyöttömyys on nuorten syrjäytymisen ehkä tärkein syy ja pitkän ajan suotuisan talouskehityksen merkittävä uhka, joka aiheuttaa valtavat kustannukset yhteiskunnalle.

Valtiovarainministeri Urpilainen toi tässä yhteydessä esille Suomen yhteiskuntatakuun yhtenä mallina ratkaista nuorisotyöttömyysongelma. Yhteiskuntatakuu takaa 3 kuukauden työttömyyden jälkeen kaikille nuorille opiskelu-, harjoittelu- tai muun aktiivisen toiminnan paikan, joka luo edellytykset työllistymiselle.

Kasvuun ja työllisyyteen liittyvät kysymykset ovat aiheena myös maanantaina 30.1. pidettävässä huippukokouksessa. Suomen Ecofin-neuvostossa ilmaiseman näkemyksen mukaan nuorisotyöttömyys olisi perusteltua nostaa myös tässä yhteydessä esille erityistä huomiota vaativana ongelmana.

Lisätietoja antaa erityisavustaja Ville Kopra, puh. 040 8261358.

Jutta Urpilainen