Apulaisbudjettipäälliköksi Annika Klimenko

Valtiovarainministeriö 19.12.2019 14.44
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt valtiovarainministeriön apulaisbudjettipäälliköksi valtiotieteiden maisteri Annika Klimenkon. Klimenko työskentelee nykyisin budjettineuvoksena valtiovarainministeriössä.

”On hienoa saada jatkaa työtä uudessa roolissa kaikille suomalaisille tärkeiden yhteisten asioiden parissa. Budjettiosasto on juuri käynnistänyt valtion kehys- ja talousarviosuunnittelun kehittämistyön, jossa tavoitellaan talousarvioprosessien tehostamista ja tuotettavan tiedon käytettävyyden parantamista. On tärkeää, että päätöksentekijät ja kansalaiset tietävät, miten yhteisiä varoja kerätään ja mihin niitä käytetään”, Klimenko kertoo.

Klimenko on toiminut aiemmin monipuolisissa tehtävissä ministeriön budjettiosastolla finanssipolitiikan sekä valtion talousarvion, kehysten ja julkisen talouden suunnitelman valmistelussa. Viimeksi hän on työskennellyt budjettineuvoksena johtaen finanssipolitiikan valmisteluryhmää. Tätä ennen Klimenko on toiminut muun muassa yliaktuaarina Tilastokeskuksella.

Apulaisbudjettipäällikkö johtaa budjettipäällikön apuna ministeriön budjettiosaston toimintaa. Apulaisbudjettipäällikön keskeisenä tehtävänä on osallistua finanssi- ja talouspolitiikan valmisteluun sekä näiden osana julkisen talouden suunnitelman, valtiontalouden kehysten ja talousarvion valmisteluun.

Valtioneuvosto nimitti Klimenkon virkaan viiden vuoden määräajaksi vuoden 2020 alusta lähtien.

Lisätietoja:

Budjettipäällikkö Sami Yläoutinen, puh. 02955 30320, sami.ylaoutinen(at)vm.fi

Ministeriö Talouspolitiikka