FI SV

Mäntsälässä pohdittiin toimivan julkisen sektorin merkitystä työllisyyden tukijana

Valtiovarainministeriö 12.4.2017 17.03
Uutinen
Mäntsälässä pohdittiin toimivan julkisen sektorin merkitystä työllisyyden tukijana

Miten julkinen sektori voi tukea ja edesauttaa työllisyyttä? Miten julkisen sektorin tehtävät muuttuvat esimerkiksi digitalisaation myötä, ja millaisia keinoja muutokseen vastaamiseen on? Muun muassa nämä kysymykset herättivät keskustelua 12. huhtikuuta, kun valtiovarainministeriön Uutta työtä Suomeen -kiertue vieraili Mäntsälän kunnantalolla.

Kiertueen päätöstilaisuuden teemana oli julkisen sektorin rooli työllisyyden tukijana. Teeman siivittämänä käytiin vilkas keskustelu nuorten tilanteeseen, koulutukseen, osaamiseen ja työllistymiseen liittyen. Keskusteluun nostettiin myös muun muassa yleinen työllisyyskehitys, kannustinloukut, kohtaanto-ongelma ja pk-sektorin toimintaedellytykset.

”Tänään oli viimeinen Uutta työtä Suomeen kiertueen keskustelutilaisuus. Kiitokset kaikille osallistujille ”, sanoi ministeri Orpo Twitter Live –haastattelussa. Lähetys on katsottavissa 24 tuntia @vmuutiset-tilillä Twitterissä.

Materiaalia hallituksen puoliväliriihtä varten

Valtiovarainministeriö on järjestänyt Uutta työtä Suomeen -keskustelutilaisuuksia kevään aikana neljällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tilaisuuksissa on kuultu työnantajilta, palkansaajilta ja heidän edustajiltaan, miten hallituksen toimet ovat tehoamassa ja mitä vielä pitäisi tehdä, jotta hallituksen 72 prosentin työllisyystavoite voitaisiin saavuttaa.

Ministeriö kokoaa keskusteluissa ja sosiaalisessa mediassa esitetyt ideat yhteen, jotta niitä voidaan hyödyntää hallituksen puolivälitarkastelussa.

Keskusteluun voi edelleen osallistua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #uuttatyötä.

VM:n Twitter-tili

Oulussa keskusteltiin talouden rakenteiden muutoksesta ja työelämästä (uutinen 24.3.)

Joensuussa haettiin ideoita kannustavaan verotukseen (uutinen 9.3.)

Uudessakaupungissa ideoitiin keinoja saada työpaikat ja työnhakijat kohtaamaan (uutinen 28.2.)

Valtiovarainministeriö käynnistää Uutta työtä Suomeen -kiertueen (uutinen 3.2.) 

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liinu Lehto, puh. 02955 30221, liinu.lehto(at)vm.fi

Erityisavustaja Mikko Kortelainen, puh. 050 301 8334, mikko.kortelainen(at)vm.fi