FI SV

Ministeri Vehviläinen jakoi Suunnannäyttäjä-palkinnot

Valtiovarainministeriö 19.10.2018 13.35
Tiedote
Ministeri Vehviläinen jakoi Suunnannäyttäjä-palkinnot

Vuoden Suunnannäyttäjäksi valittiin Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuus.

”Ihmisten hyväksyntä digiin syntyy luottamuksesta ja kokemuksesta, että tästä on minulle hyötyä ja minä osaan näitä uusia juttuja käyttää. Digi-kehittäjille minulla on viesti: puhu selkosuomea, saat ystäviä”, ministeri Vehviläinen sanoi palkinnonjakotilaisuudessa perjantaina 19.10.

Ministeri Vehviläinen palkitsi yhdessä Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskarin kanssa vuoden 2018 Suunnannäyttäjäksi Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuuden. Kärkiviisikkoon sijoittuivat myös Trafin Autoilija-sovellus ja mobiiliajokortti, Vantaan kaupungin Pilviakatemia, Verohallinnon OmaVero ja Kansallisarkiston Community as Opportunity –hanke. Yhteensä kilpailuun ilmoittautui 30 ehdokasta. Ministeri Vehviläinen kuului raatiin, joka valitsi kilpailun voittajan.

Suunnannäyttäjät-kilpailussa etsitään merkittäviä julkishallinnon digitekoja, jotka toimivat muille esimerkkeinä digitalisaation edistämisestä ja hyvistä käytännöistä. Digiteot ovat osittain tai kokonaan julkishallinnossa toteutettuja. Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Vuoden 2019 kilpailun ilmoittautuminen avataan ja teema julkistetaan huhtikuussa 2019.

Suunnannäyttäjät kilpailu (Väestörekisterikeskus)

Lisätietoja:

Erityisavustaja Tuomas Vanhanen, tuomas.vanhanen(at)vm.fi, puh. 0295 530216

Anu Vehviläinen Julkisen hallinnon ICT