FI SV

Sami Yläoutinen valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattoriksi

Valtiovarainministeriö 25.2.2016 13.37
Tiedote
Sami Yläoutinen valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattoriksi

Valtioneuvosto on nimittänyt kauppatieteiden tohtori Sami Yläoutisen talouspolitiikan koordinaattorin virkaan 1.3.2016 alkaen viiden vuoden määräajaksi. Yläoutinen seuraa tehtävässään viime vuonna eläkkeelle jäänyttä Jukka Pekkarista.

Yläoutinen on toiminut eri tehtävissä ministeriössä vuodesta 1999 alkaen, muun muassa vakausyksikön päällikkönä kansantalousosastolla. Vuosina 2011–2014 hän työskenteli Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) neuvonantajana Washingtonissa finanssipolitiikan osastolla. Yläoutinen on hoitanut talouspolitiikan koordinaattorin tehtävää määräaikaisena toukokuusta 2015 lähtien.

– Suomen julkisen talouden tilanne on heikko. Valtiovarainministeriön perustavoitteena on mahdollistaa suotuisat puitteet työllisyyden ja tuottavuuden nousulle sekä turvata julkisen talouden kestävyys. Valmistelussa olevia toimenpiteitä ja uudistuksia on lukuisia, ja tulevien vuosien tehtävät ovat haastavia politiikkojen lisäksi myös virkamiehelle, toteaa Yläoutinen. 

Talouspolitiikan koordinaattori kehittää ja sovittaa yhteen kansliapäällikkönä toimivan valtiosihteerin apuna talouspolitiikan koordinaatioalueeseen kuuluvien osastojen finanssipolitiikkaan ja julkisen talouden ohjaukseen liittyvien asioiden valmistelua.

Lisätietoja:

valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki, puh. 02955 30292, martti.hetemaki@vm.fi