Valtioneuvosto myönsi valtiontakaukset Finnveralle ja Työttömyysvakuutusrahastolle

Valtiovarainministeriö 20.4.2017 13.33
Uutinen

Valtiontakauksilla turvataan vienninrahoituksen saatavuutta ja Työttömyysvakuutusrahaston taloutta odotettua mahdollisesti huonomman talouskehityksen varalta.

Valtion takaama Finnveran varainhankinta liittyy luottomuotoisen vienninrahoitusjärjestelmään, jonka tarkoituksena on turvata suomalaisten vientiyritysten kilpailuedellytykset. Valtiontakaus myönnettiin Finnveran Euro Medium Term Note -lainaohjelmalle, ja sen enimmäismäärä nousee lainojen pääoman osalta 11 miljardiin euroon.

Takauksesta ei peritä ei peritä takausmaksua, koska vienninrahoitusjärjestelmän varainhankinta on asetettu lainsäädännössä Finnveran erityistehtäväksi.

Työttömyysvakuutusrahasto sai valtiontakauksen 400 miljoonan euron valmiusluottolimiitille, jolla se varautuu odotettua mahdollisesti huonompaan talouskehitykseen. Tällä hetkellä työttömyysvakuutusrahaston rahoitus on tasapainossa.

Myöskään tästä takauksesta ei peritä takausmaksua. Syynä on se, että työttömyysturvan rahoituksen taso on lakisääteisesti asetettu tasolle, joka vallitsevassa taloustilanteessa on edellyttänyt Työttömyysvakuutusrahastolta lainarahoitukseen turvautumista.

Valtioneuvosto päätti molemmista valtiontakauksista torstaina 20. huhtikuuta. Samalla valtioneuvosto kumosi aiemmat päätöksensä vastaavista valtiontakauksista.

Valtioneuvoston päätös julkaistaan päätökset-sivulla.

Lisätietoja:

Finanssineuvos Pauli Kariniemi, puh. 02955 2955 30210, pauli.kariniemi(at)vm.fi