Digikokeilukunnat

Digikuntakokeiluun on ilmoittautunut mukaan kuntia niin kokeilijoiksi kuin vaikuttajiksikin. Alla olevasta kartasta näet ohjelmassa mukana olevat kunnat.

Kuntien käynnissä oleviin kokeiluihin pääset tutustumaan alla olevasta linkistä:

Digikuntakokeiluun voi ilmoittautua mukaan kokeilijakuntana tai toimintatapoja digitalisaasesti jo kehittäneenä vaikuttajakuntana. Kokeilutoimintaan voi ilmoittautua niin yksittäinen kunta, kuntajoukko yhteisellä kokeilulla tai kokonainen maakunta.

Käynnissä olevien kuntien kokeiluiden aiheet liittyvät: kunnan tulevat roolin kehittämiseen, sähköiseen päätöksentekoon ja johtamisen kehittämiseen, sähköisen asioinnin kehittämiseen kuntalaispalveluissa, osallistumisen ja vaikuttamisen kehittämiseen, kuntalaislähtöisten palveluiden kehittämiseen sekä uusien palveluinnovaatioiden kehittämiseen.

Kokeilujen tukeminen

Digikuntakokeiluun ilmoittautuneiden kuntien ja kuntaryhmien kokeiluita tuetaan monien menetelmien turvin. Keskeisimpinä tarjottavina tukimuotoina ovat:

  • Digikuntakokeiluun ilmoittautuneella kunnilla on käytettävissää laaja verkosto mentoreita ja sparraajia hankkeen tärkeimmistä sidosryhmistä.
  • Mukana olevilla kunnilla on mahdollisuus osallistua Digikuntakokeilussa teetettäviin selvityksiin sekä hyödyntää selvitysten tuloksia oman kokeilun kehittämisessä ja jo saatujen tulosten arvioinnissa.
  • Digikuntakokeilussa annetaan tukea kokeiluiden skaalaamiseen valtakunnallisesti ja paikallisesti sekä toimintatapojen muutoksen säästövaikutusten laskemiseen
  • Digikuntakokeilun verkosto luo kanavan aktiiviseen viestintään, verkostoitumiseen ja näkyvyyteen
  • Yhteiset verkostotapaamiset ja teemoittaiset tilaisuudet muissa verkostoissa

 

Lisätietoa:

Projektikoordinaattori Maria Vuorensola, puh. 029 553 0205, maria.vuorensola(at)vm.fi

Ylitarkastaja Suvi Savolainen, puh. 02955 30122, suvi.savolainen(at)vm.fi