FI SV

Digikuntakokeilu

Kokeilukulttuuri toimintatapojen kehittäjänä

Digikuntakokeilussa kehitetään kunnan palveluita ja toimintatapoja kokeilukulttuuria hyödyntämällä. Samalla edistetään kokeilukulttuuriajattelua ja -asennetta, kuntien verkostoitumista sekä asiakaslähtöistä toiminnankehittämistä kuntasektorilla.

Digikuntakokeilun tavoitteena on edistää kuntien palveluiden tuotanto- ja toimintatapojen ennakkoluulotonta, kuntalaisten hyvinvointia parantavaa ja tulevaisuussuuntautunutta kehittämistä sekä parantaa asiakkuuden johtamisen edellytyksiä.

Tähtäimenä on lisäksi antaa muutostukea tulevaisuuden kuntaa rakennettaessa. Digikuntakokeulun tavoitteena on lisäksi aikaansaada näyttöön perustuvaa säästöä mutta myös hillitä kuntien kustannusten kasvua digitalisaatiota hyödyntämällä.

 

Digikuntakokeilun loppuraportti 

Digikuntakokeilun arviointiraportti MDI

 

Digikuntakokeilu ja hallitusohjelma

Syksyllä 2016 käynnistetty Digikuntakokeilu on osa sekä Kuntien, maakuntien ja koko julkisen sektorin kustannusten karsinta -reformia että Digitalisoidaan julkiset palvelut ja Otetaan käyttöön kokeilukulttuuri -kärkihankkeita.

Nostoja kokeiluista ja valtakunnallisesta hankkeesta

Tutustu Digikuntakokeilun ajankohtaisiin asioihin sekä kuntien kokeiluihin alla olevista linkeistä:

Digikuntakokeilu täyttää jo vuoden. Mitä vuoden aikana tapahtui, kuinka kokeilukuntia tuettiin ja mihin syksyllä 2017 tullaan Digikuntakokeilussa panostamaan?

Kuinka Digikuntakokeilu toimii kumppanina kuntien palveluiden kehittämisessä ja miksi kokeilukulttuuri on tähän hyvä menetelmä?

Pohjois-Savon liitto on mukana Digikuntakokeilussa maakunnallisena kokeiluna. Kuinka kokeilukulttuuri on ymmärretty savolaisittain? 

Imatra on mukana Digikuntakokeiluissa vaikuttajakuntana. Tutustu Imatran Digilab hankkeeseen ja kuinka kokeilukulttuuri näkyy kaupungissa.

 

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Maria Vuorensola puh. 029 553 0205

Ylitarkastaja Suvi Savolainen puh. 02955 30122