Digiturvakompassi-podcast

Digitaalisesta turvallisuudesta puhutaan paljon, mutta mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan? Miten digitaalista turvallisuutta kehitetään? Näiden ja monien muiden kysymysten äärelle johdattaa #digiturvakompassi.

Podcastissa näistä teemoista keskustelevat tietohallintoneuvos Tuija Kuusisto valtiovarainministeriöstä ja VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, jotka molemmat työkseen edistävät julkisen hallinnon digiturvallisuutta. 

1. jakso: #digiturvakompassin vieraana alivaltiosihteeri Päivi Nerg

"Digitaalinen turvallisuus on osa koko yhteiskuntaamme, ja sen pitäisi olla arkipäiväistä. Silti meidän pitäisi ymmärtää, ettei digiturvallisuus tule silmänräpäyksessä, vaan sitä pitää rakentaa". (Jakso on äänitetty 13.2.2020.)

Kuuntele ensimmäinen jakso täältä.

2. jakso: #digiturvakompassin vieraana pääsihteeri Vesa Valtonen

"Suomalaisilla on hyvä varautumisen traditio", sanoo varautumisen ammattilaiseksi itseään kutsuva Turvallisuuskomitean pääsihteeri Vesa Valtonen. Hänen kanssaan puhutaan mm. digitalisaation merkityksestä kokonaisturvallisuudessa. Entä onko yhteiskunnassa jotain osa-alueita, joita ei kannattaisi digitalisoida? (Jakso on äänitetty 16.3.2020.)

Kuuntele toinen jakso täältä.

3. jakso: #digiturvakompassin vieraana työelämäprofessori Jarno Limnell

Mikä on digitaalisen turvallisuuden merkitys, kun koronapandemia pitää otteessaan, kysyy #digiturvakompassi. Vieraana on Aalto-ylipiston työelämäprofessori Jarno Limnell. Limnell toteaa, että koronaviruksen takia viime viikkoina yhteiskunnassa on jouduttu ottamaan melkoisia digiloikkia eteenpäin. "Voi sanoa, että digitaalisen toimintaympäristön turvallisuusasiat ovat nyt ajankohtaisempia ja tärkeämpiä kuin koskaan aikaisemmin ja nyt tietyllä tavalla päästään testaamaan koko yhteiskunnan - niin organisaatioiden, yritysten sekä yksittäisten ihmisten - digiturvallisuuden tasoa" , Limnell sanoo, Koronaviruksen takia #digiturvakompassin tämä jakso on poikkeuksellisesti tehty etäyhteyksien varassa. (Jakso on äänitetty 30.3.2020.)

Kuuntele kolmas jakso täältä.

Podcast-jakson vieras ja juontajat ryhmäkuvassa.

Podcast-jakson vieras ja juontajat pöydän ääressä äänitysstudiossa.