Skip to content
Media

Maahantuloa Suomeen helpotetaan eräistä maista 1.7. alkaen

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 29.6.2021 14.32
Tiedote 80/2021

Valtioneuvosto päätti 29. kesäkuuta maakohtaisista muutoksista Suomen maahantulon rajoituksiin epidemiatilanteen perusteella. Sisärajavalvonta poistetaan Italian, Itävallan, Liechtensteinin, Saksan, Slovakian ja Tšekin osalta 1.7. alkaen.

Ulkorajaliikenteessä maahantulon rajoitukset poistetaan Bulgariasta Suomeen saapuvasta liikenteestä sekä Albanian, Hongkongin, Japanin, Libanonin, Macaon, Pohjois-Makedonian ja Taiwanin asukkailta kyseisistä maista tai kyseisiltä alueilta Suomeen saapuvassa liikenteessä. Maahantulon rajoitukset palautetaan Monacosta saapuvaan liikenteeseen sekä Ruandan asukkaille Ruandasta Suomeen saapuvassa liikenteessä. Myös nämä päätökset tulevat voimaan 1.7.

Muulta osin ovat edelleen voimassa 21.6. voimaan tulleet maahantulon rajoitukset, joista valtioneuvosto päätti 17. kesäkuuta. Nämä rajoitukset ovat voimassa 11.7. saakka.

Katso voimassa olevat maahantulon rajoitukset ja terveysturvavaatimukset alla olevilta verkkosivuilta.

Lisätietoja:
Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä aikana numerossa 0295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]