Skip to content
Government and ministries Media

Ministeri Vehviläinen osallistuu pohjoismaiseen kuntaministerikokoukseen

Ministry of Finance
12.8.2015 9.15
Tiedote

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen osallistuu pohjoismaiseen kuntaministerikokoukseen Uppsalassa, Ruotsissa, 12.–13.8.2015. Ministerit kokoontuvat Ruotsin hallintoministeri Ardalan Shekarabin johdolla keskustelemaan ajankohtaisista kuntapolitiikan kysymyksistä. Kokouksessa vaihdetaan ajatuksia ja kokemuksia pohjoismaisten kollegoiden kesken.

Pääteemana kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentäminen

Tilaisuuden pääteemana on kuntien lisääntyneiden tehtävien, velvoitteiden ja ohjauksen vähentäminen. Kaikille Pohjoismaille on ajankohtaista keskustella, miten kuntien velvoitteita voitaisiin valtion puolelta vähentää ja kunnille antaa enemmän toimintavapauksia. Myös erilaiset rakenteelliset uudistukset ovat useissa maissa ajankohtaisia.

Ministeri Vehviläinen pitää kokouksen pääteemaa erittäin tärkeänä Suomelle.

- Teema on yksi pääministeri Sipilän hallituksen kärkihankkeita kuntapolitiikassa. On hienoa huomata saman keskustelun olevan ajankohtainen myös muissa Pohjoismaissa. Myös pohjoismainen vuoropuhelu ja ajatustenvaihto ovat tärkeää, toteaa Vehviläinen.

Vehviläinen esittelee kokouksessa Suomen hallitusohjelmaa ja linjauksia.

Kokouksessa keskustellaan myös kuntien ja valtion välisestä neuvottelumenettelystä, rahoitusperiaatteesta, kuntien investoinneista sekä pohjoismaiden yhteistyöstä Euroopan neuvostossa.

Kokouksessa on mukana edustajia kustakin viidestä Pohjoismaasta sekä Ahvenanmaalta ja Grönlannista.

Lisätietoja

erityisavustaja Sami Miettinen, puh. 0295 530 057
ylitarkastaja Suvi Savolainen, puh. 02955 30122
[email protected]

Anu Vehviläinen Local Government Affairs