Skip to content
Government and ministries Media

Uusi tietopolitiikkaa käsittelevä podcast-sarja alkaa – ensimmäinen jakso nyt kuunneltavissa

Ministry of Finance
2.12.2020 13.00
Tiedote

Valtiovarainministeriön Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hanke on julkaissut tietopolitiikkaa käsittelevän podcast-sarjan ensimmäisen jakson. ”Tiedon äärellä – tietopolitiikasta tekoihin” -podcast pureutuu tietopoliittisiin toimenpiteisiin ja tietopolitiikan kysymyksiin laajemminkin: mitä tietopolitiikka oikein on ja miksi julkisen tiedon avoimuus, laatu ja yhteentoimivuus on tärkeää? Näitä teemoja pohditaan yhdessä mielenkiintoisten ja vaikuttavien asiantuntijavieraiden kanssa syksyisin ja keväisin julkaistavissa podcast-jaksoissa.

Sarjan avausjaksossa johtava asiantuntija Olli-Pekka Rissanen tarkastelee tiedon vallankumousta ja evoluutiota datan, talouden ja digitalisaation näkökulmasta. Ensimmäinen jakso on nyt kuunneltavissa valtiovarainministeriön verkkosivuilla. Podcast-jaksot kootaan valtiovarainministeriön verkkosivuille julkaisutahdin mukaan.

Podcast tukee Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hanketta, jonka tavoitteena on edistää julkisen tiedon entistä laajempaa ja tehokkaampaa hyödyntämistä. Hanke on osa Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen strategisten toimenpiteiden kokonaisuutta, joka perustuu pääministeri Marinin hallitusohjelman tavoitteisiin. Lisätietoa Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hankkeesta sekä hankkeen ajankohtaisista tapahtumista on saatavilla valtiovarainministeriön verkkosivuilla. Mahdollisia kysymyksiä voi esittää hankkeen Trello-alustalle sekä sähköpostiosoitteeseen [email protected].

Public Sector ICT