FI SV

Valtiovarainministeriön toimialan kunniamerkit

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikunnat antavat vuosittain itsenäisyyspäivänä 6.12. kunniamerkkejä ansioituneille kansalaisille.

Valtiovarainministeriön toimialaan kuuluvat virastot, laitokset, yhteisöt, yritykset ja aluehallintovirastot voivat lähettää valtiovarainministeriöön ehdotuksia kunniamerkeistä.

Kunnat toimittavat ehdotuksensa keskitetysti oman alueensa aluehallintovirastoon.

Lisätietoja kunniamerkeistä ritarikuntien verkkosivuilla.

Kunniamerkin ehdottaminen 2020

Valtiovarainministeriö käynnistää ehdotusprosessin tammi-maaliskuussa lähettämällä toimialansa virastoille, laitoksille, yhteisöille ja yrityksille sekä aluehallintovirastoille ja Finanssiala ry:lle ohjekirjeen.

Valtiovarainministeriöllä on ehdotuksia varten kiintiöt, jotka on annettu erikseen ritarimerkeille, ansioristeille ja mitaleille. Ministeriö ei saa ylittää omia kiintiöitään ja tämän vuoksi ministeriössä joudutaan vuosittain karsimaan osa ehdotuksista.

Ehdotuksia tulisi tehdä eri kunniamerkkiluokissa mahdollisimman tasapuolisesti kummankin sukupuolen ja eri ammattiryhmien ansioituneista ehdokkaista.

Ehdotettaessa kunniamerkkiä vuonna 2020 käytetään edelleen ritarikuntien vahvistamaa kunniamerkkiehdotuslomaketta ja noudatetaan sen täyttöohjetta.

Kunniamerkkiehdotusten lisäksi valtiovarainministeriölle on toimitettava yhteenvetolomake, jossa ehdokkaiden nimet ovat kunniamerkkiluokittain tärkeysjärjestyksessä.

Ehdotukset ja yhteenvetolomake pyydetään toimittamaan valtiovarainministeriöön mahdollisuuksien mukaan 15.6.2020, mutta viimeistään 31.7.2020. Määräajan jälkeen saapuneita ehdotuksia ei voida ottaa huomioon.

Ritarikuntien myöntämät kunniamerkit toimitetaan valtiovarainministeriöstä ehdotusten tekijöille tammikuussa 2021. Pyydämme huomioimaan, ettei kunniamerkkien luovutustilaisuuksia tule järjestää ennen sitä.

Toimitusosoite

Valtiovarainministeriö/Ritarikuntien kunniamerkit
PL 28
00023 VALTIONEUVOSTO

Asiakirjat voi jättää myös valtiovarainministeriölle osoitettuna valtioneuvoston jakelukeskukseen: Ritarikatu 2 B, Helsinki

Kuoreen merkitään tunnus ”VM/Ritarikuntien kunniamerkit”

Kunnat toimittavat ehdotuksensa keskitetysti oman alueensa aluehallintovirastoon.

Lisätietoja

Arja Lempinen, sihteeri, Kehittämis- ja hallintotoiminto
puh. 02955 30251, arja.lempinen(at)vm.fi

Kunnat, aluehallintovirastot:

Kirsi Seppänen, osastosihteeri, Kunta- ja aluehallinto-osasto
puh. 02955 30495, kirsi.seppanen(at)vm.fi

Aija Karlsson, säädösvalmistelusihteeri, Kunta- ja aluehallinto-osasto
puh. 02955 30324, aija.karlsson(at)vm.fi