FI SV

Erityisrahoitus digitalisaatiota hyödyntäviin tuottavuushankkeisiin


Valtiovarainministeriö tukee valtionhallintoa tuottavuuden nostamisessa esimerkiksi erityisrahoituksella. Vuosina 2018-2020 ministeriö on järjestänyt valtion virastoille, laitoksille ja ministeriöille kolme erityserityisrahoitushakua prosessien yksinkertaistamiseen ja automatisointiin. Erityisrahoitusta on osoitettu virastoille ja laitoksille tuottavuutta edistäviin hankkeisiin, joissa hyödynnetään nousevia teknologioita, kuten tekoälyä, ohjelmistorobotiikkaa, data-analytiikkaa. Rahoituksella tuetaan virastoja tehostamaan toimintaansa ja saavuttamaan niille aiemmin asetettuja toimintamenojen säästöjä.


Syksyn 2020 rahoitushaku


Syksyn 2020 hakuun saapui 43 hakemusta ja rahoitusta osoitettiin 23:lle hankkeelle. Nämä hankkeet ovat käynnistymisvaiheessa. Perustiedot hankkeista ja yhteyshenkilöiden yhteystiedot sekä tietoa hakuprosessista  löydät vuoden 2020 haku –sivulta.
 

Aiemmat rahoitushaut


Vuoden 2018 hauissa tuettiin 31 kokeilua ja kahdeksaa hanketta. Kokeilut valmistuivat syksyllä 2019 ja niistä on tehty loppuraportti. Hankkeet valmisuivat vuoden 2020 loppuun mennessä. Löydät tietoa hankkeista Vuoden 2018 haut –sivulta. 


Jos olet käynnistämässä nousevien teknologioiden   hanketta,  voit kysyä kokemuksia hankkeita jo toteuttaneilta.

 

Lisätietoja:

Timo Hattinen, controller 
valtiovarainministeriö, Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto / Julk ICT, Palveluiden ja turvallisuuden ohjausyksikkö 0295530157  


Arja Terho, finanssineuvos 
valtiovarainministeriö, Valtionhallinnon kehittämisosasto, Konsernipolitiikkayksikkö 0295530235