Valtiovarainministeriön hallinnonalan kunniamerkit

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikunnat antavat vuosittain itsenäisyyspäivänä 6.12. kunniamerkkejä ansioituneille kansalaisille.

Valtiovarainministeriön hallinnonalaan kuuluvat virastot, laitokset, yhteisöt, yritykset ja aluehallintovirastot voivat lähettää valtiovarainministeriöön ehdotuksia kunniamerkeistä.

Kunnat toimittavat ehdotuksensa keskitetysti oman alueensa aluehallintovirastoon.

Lisätietoja kunniamerkeistä ritarikuntien verkkosivuilla.

Kunniamerkin ehdottaminen 2019

Valtiovarainministeriö käynnistää ehdotusprosessin maalis-huhtikuussa lähettämällä hallinnonalansa virastoille, laitoksille, yhteisöille ja yrityksille sekä aluehallintovirastoille ja Finanssialan Keskusliitolle ohjekirjeen.

Valtiovarainministeriöllä on ehdotuksia varten kiintiöt, jotka on annettu erikseen ritarimerkeille, ansioristeille ja mitaleille. Ministeriö ei saa ylittää omia kiintiöitään ja tämän vuoksi ministeriössä joudutaan vuosittain karsimaan osa ehdotuksista.

Ehdotuksia tulisi tehdä eri kunniamerkkiluokissa mahdollisimman tasapuolisesti kummankin sukupuolen ja eri ammattiryhmien ansioituneista ehdokkaista.

Ehdotettaessa kunniamerkkiä vuonna 2019 käytetään edelleen ritarikuntien vahvistamaa kunniamerkkiehdotuslomaketta ja noudatetaan sen täyttöohjetta.

Kunniamerkkiehdotusten lisäksi valtiovarainministeriölle on toimitettava yhteenvetolomake, jossa ehdokkaiden nimet ovat kunniamerkkiluokittain tärkeysjärjestyksessä.

Ehdotukset ja yhteenvetolomake pyydetään toimittamaan valtiovarainministeriöön 31.7.2019 mennessä. Määräajan jälkeen saapuneita ehdotuksia ei voida ottaa huomioon.

Ritarikuntien myöntämät kunniamerkit toimitetaan valtiovarainministeriöstä ehdotusten tekijöille tammikuussa 2020. Pyydämme huomioimaan, ettei kunniamerkkien luovutustilaisuuksia tule järjestää ennen sitä.

Kunniamerkkiehdotuslomake

Lomakkeen täyttöohje

Toimitusosoite

Valtiovarainministeriö/Ritarikuntien kunniamerkit
PL 28
00023 VALTIONEUVOSTO

Asiakirjat voi jättää myös valtiovarainministeriölle osoitettuna valtioneuvoston jakelukeskukseen: Ritarikatu 2 B, Helsinki

Kuoreen merkitään tunnus ”VM/Ritarikuntien kunniamerkit”

Kunnat toimittavat ehdotuksensa keskitetysti oman alueensa aluehallintovirastoon.

Lisätietoja

Arja Lempinen, sihteeri 
Kehittämis- ja hallintotoiminto, puh. 029 5530251,  [email protected]

Kunnat, aluehallintovirastot:

Kirsi Seppänen, osastosihteeri 
Kunta- ja aluehallinto-osasto, puh. 029 5530495, [email protected]