Hyvät digipalveluesimerkit jakoon

Etsimme ja kuvaamme esimerkkejä hyvistä digitaalisista palveluista, joita yritykset ja yhteisöt voivat hyödyntää. Tavoitteena on inspiroida kunta- ja valtionhallinnon toimijoita kehittämään digitaalisia yrityspalveluitaan jakamalla vertaisesimerkkejä opeista ja onnistumisista.

Toimenpiteet

  • kartoitamme ja keräämme Hyviä esimerkkejä
  • jaamme ja esittelemme esimerkkejä eri kanavissa ja tilaisuuksissa
  • aukaisemme "Ilmianna hyvä digitaalinen yrityspalvelu" -kanavan, jonka kautta voi koska vain kertoa omasta hyvästä palvelusta
  • rakennamme työkalun hyvän esimerkin kuvaamiseen määrämittaisesti, jotta esimerkkiä olisi helppo jatkohyödyntää
  • tuotteistamme Hyvistä esimerkeistä visuaalisia infograafeja, jotta esimerkkien jakaminen olisi helppoa myös sosiaalisessa mediassa
  • jatkotyöstämme esimerkkejä ja pyrimme löytämään haasteita, joihin kaivataan esimerkkejä mutta joihin niitä on vaikea löytää

Teemme yhteistyötä kunta- ja valtionhallinnon toimijoiden kanssa, jotka tarjoavat palveluja yrityksille ja yhteisöille.

Tarjoamme Hyvien esimerkkien tuottajille näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ja mahdollisuutta esitellä Hyvää esimerkkiä ja siihen liittyvää kehitysprosessia kesäkuussa tai syksyllä 2022.

Aikataulu

Kevätkausi

Esimerkkejä on alettu keräämään keväällä 2022- Löydät esimerkkejä VM:n sosiaalisesta mediasta ja kootusti tältä sivulta toukokuusta alkaen. Esittelemme löydettyjä Hyviä esimerkkejä myös tilaisuuksissa kesäkuussa. Tiedot tilaisuuksista tarkentuvat tälle sivulle.

Syyskausi

Kaikki keväällä kerätyt Hyvät esimerkit löytyvät tältä verkkosivulta. "Ilmianna Hyvä esimerkki" -kanava aukaistaan. Esimerkin kuvaamiseen tarkoitettu työkalu selkein ohjein julkaistaan. Kaikki materiaalit kootaan yhteen helposti jaettavaan ja edelleen käytettävään muotoon. 

Järjestämme terveystilanteen salliessa hybriditapaamisen, jossa päästään tutustumaan Hyviin esimerkkeihin tarkemmin sekä työskentelemään ja jatkojalostamaan esimerkkejä edelleen.

Hyvät esimerkit

Kokoamme tähän kevään aikana kerätyt Hyvät esimerkit yrityksille tarjottavista tai yrityksille muokattavista digipalveluista.

Business Ranua: Tietoa yrityksille tarjottavista palveluista näppärästi digisti.
Tutustu Business Ranuan esimerkkiin

Työ- ja elinkeinoministeriö: Viranomaisrajat ylittävät asiakaslähtöiset palvelukokonaisuudet
Tutustu Työ- ja elinkeinoministeriön esimerkkiin

Hyvät esimerkit sosiaalisessa mediassa

Esimerkit jaetaan somessa asiasanalla #YritysDigi #Hyvätesimerkitjakoon. Seuraamalla valtiovarainministeriön sosiaalisen median kanavia pysyt kärryillä myös YritysDigin muusta toiminnasta.

Tanna Rantanen, asiantuntija 
valtiovarainministeriö, Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto / Julk ICT, Digitalisaatio 0295530039