Hyvät digipalveluesimerkit jakoon

Esimerkkejä hyvistä digitaalisista palveluista, joita yritykset ja yhteisöt voivat hyödyntää kerättiin vuoden 2022 aikana. Tavoitteena oli inspiroida kunta- ja valtionhallinnon toimijoita kehittämään digitaalisia yrityspalveluitaan jakamalla vertaisesimerkkejä opeista ja onnistumisista.

Kaikki kevään aikana haastatteluin kerätyt hyvät esimerkit
Hyvät esimerkit -työn yhteenveto

Toteutetut toimenpiteet:

  • Esimerkkien visualisointi ja jakaminen sosiaalisessa mediassa.
  • Esimerkkien esittely eri tilaisuuksissa ja julkaisuissa.
  • Hyvän esimerkin kuvaamiseen tarkoitetun työkalun rakentaminen, jonka avulla hyvästä palvelusta voi kertoa koska vain.
  • Yhteenveto kerätyistä hyvistä esimerkeistä ja opeista niiden keräämisestä sekä ehdotuksen esimerkkien keräämiseen ja hyödyntämiseen jatkossa.

Työn aikana on tehty yhteistyötä kunta- ja valtionhallinnon toimijoiden kanssa, jotka tarjoavat palveluja yrityksille ja yhteisöille.

Hyvien digipalvelujen tuottajille on tarjottu näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ja mahdollisuutta esitellä palveluaan hyvänä esimerkkinä sekä kertoa palveluun liittyvästä kehitysprosessista.

Lomake on nyt suljettu, mutta esimerkkien jakamista omissa verkostoissa kannattaa jatkaa.

Valtiovarainministeriön uutinen 20.9.2022: Valtiovarainministeriö kerää hyviä esimerkkejä yrityksille ja yhteisöille tarkoitetuista digitaalisista palveluista

Asiantuntija Tanna Rantasen Linkedin-blogi 1.11.2022: Yrittäjät haluavat asioida digitaalisesti – hyvillä esimerkeillä hyvät digipalveluiden käytännöt jakoon

Yhteystiedot

Marjukka Saarijärvi, neuvotteleva virkamies 
valtiovarainministeriö, Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto / Julk ICT, Digitalisaatio 0295530208