Kolumnit

Kolumneissa taustoitetaan ministeriön ajankohtaisia aiheita ja nostetaan esille erilaisia näkökulmia. 

Uusimmat kolumnit

Entä jos meillä ei olisi puhdasta vettä?

5.10.2022 14.07
VM
Finanssineuvos Teemu Eriksson.
Vesihuolto on yksi yhteiskunnan kaikkein keskeisimmistä palveluista. Näkyvissä on tilanteita, joissa korjausvelka voi päästä kasvamaan tasolle, jossa riskit nousevat. Valtionhallinto, kunnat ja vesilaitokset varautuvatkin vesihuollon muutoksiin, korjausvelkaan ja muihin tulevaisuuden haasteisiin. Myös päätöksentekijöillä on oma täysin välttämätön roolinsa vesihuollon häiriöttömyyden turvaamisessa Suomessa, kirjoittaa finanssineuvos Teemu Eriksson.

Neuvotteleva virkamies Antti Helin:
Rajat ylittävällä tiedonvaihdolla sujuvampia palveluita

22.9.2022 11.46
VM
Kuvassa neuvotteleva virkamies Antti Helin
"Suomi ja Viro allekirjoittivat 21. syyskuuta 2022 sopimuksen väestötietojen vaihtamisesta maiden välillä. Jatkossa maasta toiseen muutettaessa väestötiedot siirtyvät viranomaisten välillä sähköisessä muodossa, mikä mahdollistaa sujuvampia julkisia palveluita", sanoo neuvotteleva virkamies Antti Helin.

Osastopäällikkö, ylijohtaja Mikko Spolander:
Strategia ohjaa ilmasto- ja luontopolitiikan valmistelua ja vaikuttamista

22.9.2022 8.44
VM
"Valtiovarainministeriön täytyy etsiä ja ehdottaa – omasta tulokulmastaan ja käytössään olevilla välineillä – ratkaisuja ilmastonmuutoksen, luontokadon ja luonnonvarojen ylikulutuksen hillitsemiseksi", kirjoittaa osastopäällikkö, ylijohtaja Mikko Spolander.