Näkökulmia ihmiskeskeisyyteen -podcast

Näkökulmia ihmiskeskeisyyteen -podcastissa syvennytään siihen, mistä ihmiskeskeisyydessä on kyse. Lähestymme ihmiskeskeisyyttä eri näkökulmista mielenkiintoisten vieraiden kanssa.

Podcast on osa AuroraAI-tekoälyohjelmaa, jonka tavoitteena on luoda entistä paremmat edellytykset sille, että ihminen löytää tarvitsemansa palvelut elämän eri tapahtumissa ja tilanteissa. Ohjelmassa kehitetään mahdollistavaa teknologiaa, toimintamalli ja edistetään oppimista ja osaamista. AuroraAI:n visiona on ihmiskeskeinen, tekoälyä hyödyntävä yhteiskunta. Ohjelmaa ohjaa ja rahoittaa valtiovarainministeriö.

1. jakso: Miten ihmiskeskeisyys liittyy digitalisaatioon?

Mitä ihmiskeskeisyydellä digitalisaation yhteydessä tarkoitetaan? Aiheesta keskustelemassa podcastin ensimmäisessä jaksossa Sininauhaliiton projektipäällikkö Piia Niilola ja valtiovarainministeriön johtava asiantuntija Olli-Pekka Rissanen. Mette Vuola juontaa ja johdattelee keskustelua.

Kuuntele podcast alla olevista linkeistä haluamassasi palvelussa. 

2. jakso: Mitä on ihmiskeskeinen tekoäly?

Tekoäly puhututtaa – se tarjoaa mahdollisuuksia, mutta herättää myös huolta. Kun seuraa tekoälyä koskevaa keskustelua, ei todennäköisesti voi välttyä törmäämästä termiin ihmiskeskeisyys. Miksi juuri tekoälyn yhteydessä ihmiskeskeisyys nousee esille ja mitä ihmiskeskeinen tekoäly tarkoittaa käytännössä? Aiheesta keskustelemassa Tampereen yliopiston professori Kaisa Väänänen ja toimitusjohtaja Meeri Haataja Saidotista. Mette Vuola juontaa ja johdattelee keskustelua.

Kuuntele podcast alla olevista linkeistä haluamassasi palvelussa.