Palvelunäkymät

Kansalaisten, yritysten ja viranomaisten yhteiset palvelunäkymät ovat yhdenmukaisia käyttöliittymiä, joista käyttäjä saa valitsemansa roolin mukaiset keskeiset palvelut.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa on tuotettu kansalaisen palvelunäkymä, uudistunut Suomi.fi-verkkopalvelu, joka on avattu käyttöön 3.7.2017. Palvelu tarjoaa näkymän sekä tunnistautuneelle että tunnistautumattomalle käyttäjälle. Sen jälkeen kehitetään yrittäjän ja viranomaisen palvelunäkymät, joista yrityksen näkymää on jo rakennettu beta.suomi.fi/yritykselle -palvelussa.

Kansalaisen palvelunäkymän käyttäjä
• voi hakea julkisen hallinnon palvelutietoja helposti
• näkee tunnistauduttuaan kootusti omia tietojaan julkisen hallinnon rekistereistä
• voi käyttää eri organisaatioiden sähköisen asioinnin palveluja tunnistauduttuaan vain kerran
• näkee ensi vaiheessa erilaisia prototyyppejä itselleen tarkoitetuista julkishallinnon palveluihin liittyvistä herätteistä ja suosituksista ja voi antaa prototyypeistä palautetta.

Palvelunäkymän käyttö on helppoa, intuitiivista, saavutettavaa, päätelaiteriippumatonta ja turvallista. Palvelussa kansalainen voi myös viestiä turvallisesti viranomaisten kanssa ja vastaanottaa ja lähettää asiakirjoja. Tarkoituksena on myös tuottaa myöhemmin täysin uusia palveluja, esimerkiksi mahdollisuus seurata omien tietojen käyttöä viranomaistoiminnassa ja valvoa tietojen asianmukaista käyttöä.

Tutustu Suomi.fi-verkkopalvelun taustoihin

Suomi.fi-verkkopalveluun

Ota yhteyttä

Hankkeen ohjaus / valtiovarainministeriö

Kehittämispäällikkö Marjukka Ala-Harja, [email protected], p. 02955 30489

Hankkeen toteutus / Väestörekisterikeskus

Hankepäällikkö Jani Ruuskanen, [email protected], p. 0295 535 031