SuomiAreena 2017

SuomiAreena on kaikille avoin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään 10.–14. heinäkuuta Porissa. Tapahtuman teemana on Suomen juhlavuoden kunniaksi Suomi100 – Yhdessä. Nelipäiväinen ilmaistapahtuma sisältää keskusteluja, paneeleja, kulttuuria ja musiikkia.

Valtiovarainministeriötä tapahtumassa edustavat muun muassa valtiovarainministeri Petteri Orpo, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen sekä valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki.

Seuraa paneelikeskusteluja

Valtiovarainministeriö on mukana paneelikeskusteluissa keskiviikkona ja torstaina.

Totta vai tarua taloudesta?

Torstaina 13.7.2017 klo 10.00-11.15, Purje-lava

Paneelissa pureudutaan muun muassa faktojen, mielipiteiden, ennusteiden ja suositusten eroihin ja pohditaan sitä, voiko robotin tekemälle työlle asettaa veroa.

Mukana ovat valtiosihteeri Martti Hetemäki, Cimcorpin varatoimitusjohtaja Tero Peltomäki, Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Venäläinen ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Essi Eerola. Paneelin juontaa valtiovarainministeri Petteri Orpo. 

Seuraa paneelikeskustelua verkossa.

Tulevaisuuden talous – kenen talous?

Torstaina 13.7. 11.4513.00, Antinkatu 5

Valtiovarainministeriön ja Sitran yhteisessä paneelissa perehdytään tulevaisuuden talouteen. Keskustelussa tartutaan muun muassa eriarvoisuuden kysymyksiin ja pohditaan, kenen hallussa talous oikein on – vai onko kenenkään?

Paneelissa aiheesta keskustelevat valtiosihteeri Martti Hetemäki, Talousguru 2017 -kilpailun paras väittelijä Jasmin Jutila, MeHackitin co-founder Henrietta Kekäläinen ja SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm. Paneelia juontavat STINGin Community and Digital Manager Henna Keränen ja Sitran Uusi työelämä ja kestävä talous -teemajohtaja Timo Lindholm. 

Mitä maakunnista tulee – valtion käskyläinen, uusi hallintohimmeli vai kansan palvelija?

Torstaina 13.7. 15.15-16.30, BePop-lava

Keskustelussa pureudutaan maakuntien identiteettiin ja brändiin, voimavaroihin ja menestymiseen sekä valtaan. Paneelin järjestävät valtiovarainministeriö, Suomen Kuntaliitto & KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiö.

Aiheesta keskustelemassa ovat näyttelijä Tapio Liinoja ja näytelmäkirjailija, dramaturgi Sirkku Peltola, Kyrö Distillery Companyn toimitusjohtaja Miika Lipiäinen, Perheyritysten liitto ry:n toimitusjohtaja Leena Mörttinen ja Sinituote Oy:n kehityspäällikkö Rami Peltosaari sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen ja kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta. Keskustelua juontaa YLE:n toimittaja Johanna Vesikallio.

Jos et pääse paikalle Poriin, voit osallistua keskusteluun sosiaalisessa mediassa. Kysy ja kommentoi tägäämällä @VMuutiset twiittiisi. Tapahtuman aihetunniste on #SuomiAreena.

Paneelikeskustelut videoidaan, ja niitä voi seurata suorana lähetyksenä.

Tule tapaamaan meitä ja tutustumaan Suomi.fi-verkkopalveluun Kansalaistorille

Suomi.fi on kansalaisille ja yrityksille tehty verkkopalvelu, josta löydät luotettavat ohjeet asioiden hoitamiseen.

Tule tutustumaan ja testaamaan Suomi.fitä osastollemme numero 20!

Muun muassa valtiovarainministeriön digitalisaatio-yksikön päällikkö Maria Nikkilä on vastaamassa sähköistä asiointia ja Suomi.fi-palvelua koskeviin kysymyksiin.

suomi.fi