Hoppa till innehåll
Media

Öppet samråd om reformen av gruvlagen den 29 september 2021

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 22.9.2021 9.02 | Publicerad på svenska 22.9.2021 kl. 13.30
Pressmeddelande

Gruvlagen reformeras. En arbetsgrupp som stöder reformen av lagen har sammanträtt 13 gånger. Efter det öppna samråd på webben som nu ordnas för tredje gången sänds lagutkastet för politisk styrning och på remiss. Arbetsgruppen sammanträder åtminstone i november och december.

Evenemanget ordnas onsdagen den 29 september kl. 13–15 på webben på plattformen Zoom. Vi ber dig att anmäla dig och begära att få hålla ett anförande senast söndagen den 26 september. Du kan anmäla dig till evenemanget via länken nedan:  https://link.webropol.com/s/kaivoslainverkkokuulemistilaisuus (på finska)

De som anmält sig på förhand får närmare evenemanget en deltagarlänk per e-post. Vi samlar in begäran om att hålla ett anförande redan före evenemanget. På anmälningsblanketten kan du meddela om du vill hålla ett anförande. Vi delar ut på förhand 15 anföranden på högst 3 minuter.

Program

  • Inledningsanföranden: Samråds- och diskussionsmötet inleds vid öppnandet av Ilona Lundström, överdirektör vid arbets- och näringsministeriet, och med ett anförande av Eeva-Maija Puheloinen, ledande sakkunnig. De presenterar läget i beredningen.
  • Diskussionsdel 1: Sammanlagt 15 anföranden som begärts på förhand (3 min/inlägg).
  • Diskussionsdel 2:  Beroende på den återstående tiden 5–10 anföranden som begärts under evenemanget (3 min/inlägg).
  • Avslutning: Sammandrag och fortsatt beredning

Före evenemanget kan du bekanta dig med materialet om beredningen av gruvlagen på adressen https://tem.fi/sv/reformen-av-gruvlagen. Evenemanget spelas in och ett sammandrag av det läggs ut på webbplatsen.

Välkommen!

Ytterligare upplysningar: 
Mikko Myller, kommunikationsexpert, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7147, [email protected]