Hoppa till innehåll
Media

Intensifierad narkotikaövervakning i Seinäjoki - övervakningen avslöjade 30 brott

Utgivningsdatum 6.9.2021 11.41
Nyhet

Cirka 30 trettio brott uppdagades under övervakningen. I tre av dessa fall är den misstänkta under 18 år, den yngsta 14 år. Det vanligaste i beslagtagna narkotikan var cannabis, men i beslag togs också amfetamin, kokain och narkotikaklassade läkemedel.

Polisen utförde intensifierad narkotikaövervakning i Seinäjoki på hiphop-festivalens område samt i närheten av festivalområdet, samt även på andra platser i centrum av Seinäjoki. Cirka 30 trettio brott uppdagades under övervakningen. I tre av dessa fall är den misstänkta under 18 år, den yngsta 14 år.  


Narkotikamängderna som togs i beslag på festivalområdet och i dess absoluta närhet var små och i dessa fall är brottsrubriceringen narkotikabrott. Det vanligaste i beslagtagna narkotikan var cannabis, men i beslag togs också amfetamin, kokain och narkotikaklassade läkemedel. Man påträffade även några gassprayer bland de misstänkta och i dessa fall är brottsbenämningen skjutvapenbrott. 


Därtill beslagtogs bl.a. 15 gram amfetamin, över 10 gram cannabis och narkotikaklassade läkemedel av tre misstänkta och ur deras bil i centrum av Seinäjoki på fredagskvällen. Bilens förare misstänks dessutom för rattfylleri på grund av påverkan av narkotika, samt för körning utan körrätt. I samband med husrannsakan upptäcktes ännu en cannabisodling samt stulen egendom. 


Tidigare på fredagen avslöjades också ett grovt narkotikabrott i södra-Österbotten. Vid eftersökningar beslagtog polisen bland annat ca 100 gram amfetamin samt cannabis, ecstasy, LSD-lappar samt narkotikaklassade läkemedel. Polisen misstänker att den beslagtagna narkotikan var ämnad att säljas i huvudsak i södra-Österbottens landskap.  
 

Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Seinäjoki Södra Österbotten Övervakning och larmverksamhet