Hoppa till innehåll
Media

Millainen on sinun arkesi maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen? Tutustu Omamaakunta.fi-sivustoon

liikenne- ja viestintäministeriömaa- ja metsätalousministeriöoikeusministeriöopetus- ja kulttuuriministeriösisäministeriösosiaali- ja terveysministeriötyö- ja elinkeinoministeriövaltiovarainministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 8.3.2018 13.45
Tiedote
Millainen on sinun arkesi uudistuksen jälkeen?

Uusi, kaikille maakuntien asukkaille suunnattu Omamaakunta.fi-sivusto on avattu 8. maaliskuuta. Sivusto kertoo maakunta- ja sote-uudistuksesta arjen kautta.

Maakunta- ja sote-uudistuksen viestintä on tähän asti suunnattu vahvasti valmistelijoille ja asiantuntijoille. Painopiste viestinnässä muuttuu nyt, kun asukkaille suunnattu Maakunta tutuksi -viestintäkampanja käynnistyy. Asukkaille suunnattua viestintää toteutetaan tästä eteenpäin.

Omamaakunta.fi-sivusto on osa tätä kampanjaa. Sivusto tarjoaa kattavaa ja ajankohtaista tietoa maakunta- ja sote-uudistuksesta kohderyhmälähtöisellä tavalla, esimerkiksi opiskelijan, perheellisen tai ikääntyvän näkökulmasta. Maakuntien erilaiset tehtävät, kuten kasvupalvelut, pelastustoimi, sosiaali- ja terveyspalvelut tai maaseudun kehittäminen, tuodaan ihmistä lähelle arjen esimerkkien avulla.

Sivusto on kolmikielinen – suomi, ruotsi ja englanti – ja sivustolle on tarkoitus lisätä lähiaikoina vielä viittoma- ja saamenkielisiä sisältöjä. Sivustoja päivitetään aktiivisesti maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvillä asiakokonaisuuksilla.

”Sisällöt on laadittu yhteistyössä eri hallinnonalojen välillä ja työskentely yhtenäisen valtioneuvoston periaatteiden mukaisesti on toiminut hyvin”, toteaa Thomas Sund, joka koordinoi maakunta- ja sote-uudistuksen valtakunnallista viestintää.”

Tutustu sivustoon osoitteessa www.omamaakunta.fi.

Lisätietoja:

Päivi Nerg, maakunta- ja sote-uudistuksen projektinjohtaja, puh. 0295 530 149, [email protected] 
Thomas Sund, maakunta- ja sote-uudistuksen valtakunnallisen viestinnän koordinointi, puh. 0295 530 516, [email protected]

Hallintopolitiikka alueuudistus-arkisto