Anna-Kaisa Ikonen utnämnd till statssekreterare för Samlingspartiets ministergrupp

FinansministerietStatsrådets kommunikationsavdelning 8.3.2018 13.37 | Publicerad på svenska 8.3.2018 kl. 15.54
Pressmeddelande 113/2018

Statsrådet utnämnde vid sitt allmänna sammanträde den 8 mars doktor i samhällsvetenskaper Anna-Kaisa Ikonen till statssekreterare för Samlingspartiets ministergrupp. Ikonen tillträder uppgiften den 10 april 2018.

Ikonen övergår till sitt nya uppdrag vid finansministeriet från uppdraget som chef för reformen Tammerfors3, som syftar till att slå samman högskolorna i Tammerfors. Som bisyssla sköter hon uppdraget som arbetslivsprofessor vid ledningshögskolan vid Tammerfors universitet.

Åren 2013–2017 var Ikonen borgmästare i Tammerfors. Tidigare har hon varit bland annat biträdande borgmästare med ansvar för social- och hälsovårdstjänster och konsult inom offentlig förvaltning. Ikonen har också tidigare erfarenhet av arbetet som statssekreterare. Hon var förvaltnings- och kommunministerns statssekreterare i Katainens regering. Ikonen är doktor i samhällsvetenskaper. Hon är ordförande för stadsfullmäktige i Tammerfors och för styrelsen för pensionsanstalten Keva.

Statssekreterarens stol blir tom i och med att Risto Artjoki blir kabinettchef för Europeiska kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen. 

Ytterligare information: Anna-Kaisa Ikonen, chef för reformen Tammerfors3, arbetslivsprofessor, tfn 040 800 4362