Markus Sovala ny finanspolitisk samordnare

Finansministeriet 5.9.2019 13.23
Pressmeddelande
Markus Sovala

Statsrådet har utnämnt politices doktorn Markus Sovala till finanspolitisk samordnare vid finansministeriet. Sovala övergår till uppdraget från posten som förändringsledare vid Nylands förbund.

”Det är roligt att återvända till ministeriet efter en paus på nästan tre år. Flera saker är bekanta, men den nya regeringen och det nya regeringsprogrammet betyder att arbetet redan är i full gång. En av mina uppgifter är att främja samarbetet inom ministeriet, och det motiverar mig”, konstaterar Sovala.

Sovala har arbetat tidigare bland annat vid finansministeriet som avdelningschef för ekonomiska avdelningen och biträdande budgetchef, som rådgivare vid Världsbanken, som programdirektör vid handels- och industriministeriet, som specialmedarbetare vid statsrådets kansli samt som forskare.

Finanspolitiska samordnaren ska utveckla och samordna beredningen av ärenden inom ekonomiska avdelningens, budgetavdelningens och skatteavdelningens ansvarsområden som omfattas av det finanspolitiska samordnandet samt beredningen av ärenden inom kommun- och regionförvaltningsavdelningens ansvarsområde som gäller verktyg för tillsynen över den offentliga ekonomins stabilitet.

Statsrådet beslutade om utnämningen torsdagen den 5 september. Sovala utnämndes till tjänsten som finanspolitisk samordnare för en bestämd tid på fem år från och med den 23 september.

Tjänsten som finanspolitisk samordnare vid finansministeriet söktes av 7 personer (pressmeddelande 8.8.)

Mediefoton på Markus Sovala (statsrådets bildbank)

Närmare information:

Statssekreterare såsom kanslichef Martti Hetemäki, tfn 02955 30292, martti.hetemaki(at)vm.fi
Markus Sovala, finanspolitisk samordnare (fr.o.m. 23.9), tfn 040 664 6091