Tapahtumat

Miksi yritysten kannattaa huomioida saavutettavuus digipalveluissa? Miten se voi olla kilpailuvaltti yritykselle? Mikä tekee digipalveluista käytettävän? Valtiovarainministeriön Digi arkeen -neuvottelukunta järjestää paneelikeskustelutilaisuuden, jossa pureudutaan näihin kysymyksiin.

Järjestäjä: VM

OECD:n suositukset Suomelle valtion ennakoivasta ohjauksesta (Anticipatory Innovative Governance in Finland). Tilaisuudessa 1.9.2021 kuulet OECD:n suositukset Suomelle ja siellä esitellään myös neljä aluetta (case), joilla havaintoja testataan seuraavan vuoden ajan. 

Järjestäjä: VM

Kuntien eriytymiskehitys on herättänyt mielenkiintoa niin julkisessa keskustelussa kuin tutkimuksessa. Osana kuntapolitiikan tulevaisuustyötä valtiovarainministeriö järjestää webinaarin kuntien eriytymiskehityksestä. Webinaarissa paneudutaan eriytymiskehityksen eri aspekteihin, kuten kuntien väliseen ja sisäiseen eriytymiskehitykseen, ja mahdollisiin ratkaisuihin tutkimuksen pohjalta.

Järjestäjä: VM

Lämpimästi tervetuloa digitaalisen henkilöllisyyden hankkeen järjestämään avoimeen verkkotilaisuuteen torstaina 16.9. klo 10.00–12.00. Tilaisuus järjestetään verkkoseminaarina, ja siitä julkaistaan tekstitetty tallenne jälkikäteen katsottavaksi. Tilaisuuden avaa ICT-johtaja Jarkko Levasma ja juontaa tietohallintoneuvos Maria Nikkilä valtiovarainministeriöstä.  Pääset kuulemaan Euroopan komission kesäkuussa 2021 julkaisemasta ehdotuksesta eIDAS-asetuksen uudeksi versioksi ja sen vaikutuksista kansalliseen toimeenpanoon sekä viranomaisten ja yksityisen sektorin toimintaan.

Järjestäjä: VM

Digiohjelman YritysDigi-hankkeessa on toteutettu palvelumuotoilun keinoin palvelutarveprojekti, jossa tavoitteena on ollut kehittää mahdollisimman asiakaslähtöinen konsepti yksinyrittäjän avuksi hallinnon palveluviidakossa.

Järjestäjä: VM

Webinaarissa esitellään kuntatalousohjelman keskeinen sisältö, kuntatalouden kehitysarvio sekä kunnittaiset painelaskelmat. Kuntatalousohjelman lisäksi webinaarissa keskustellaan julkisen talouden kestävyydestä.

Järjestäjä: VM

Lämpimästi tervetuloa kansallisen tekoälyohjelma AuroraAI:n ensimmäiseen verkostotapahtumaan keskiviikkona 29.9. klo 9 – 11! Tilaisuudessa keskitytään erityisesti ohjelmassa kehitettävän teknisen infrastruktuurin eli AuroraAI-verkon esittelyyn. Tilaisuus järjestetään suorana verkkolähetyksenä.

Missä mennään kansallisen julkisten hankintojen strategian toimeenpanossa? Mikä on Suomen julkisten hankintojen kehittämisen tilanne ja mitä on saatu aikaan?

Järjestäjä: VM

Valtiovarainministeriö ja Pellervon taloustutkimus järjestävät keskiviikkona 29. syyskuuta tilaisuuden, jossa julkistetaan valtiovarainministeriön yhteydessä toimivan tuottavuuslautakunnan tuorein raportti.

Järjestäjä: VM