Omadata tiedonhallinnan käsitteenä ja säädösympäristö -seminaari

Keskiviikko 29.11.2017 klo 09.00 –  12.00

Valtiovarainministeriö

Seminaari kuuluu Asiakas keskiössä myös tiedon hallinnassa – omadata julkisessa hallinnossa -työpajasarjaan. Työpajojen tavoitteena on muodostaa yhteinen kokonaiskuva ja yhtenäinen viestintä omadataa hyödyntävästä tiedon hallinnasta, myös kansalaisten suuntaa. Työssä tarjotaan vertaistukea, keskustelumahdollisuus sekä näkymä ja mahdollisuus vaikuttaa myös Yhteinen tiedon hallinta (YTI) -hanketyönä käynnistyvään palvelukehitykseen.

29. marraskuuta seminaarina järjestettävän työpajan aihe on omadata tiedonhallinnan käsitteenä ja säädösympäristö - Tavoitteena yhteisen ymmärryksen luominen. Työpajat on tarkoitettu julkisen hallinnon toimijoille ja ne liittyvät YTI-hankkeen verkkosivulla esiteltyihin omadata-aiheisiin.

Ilmoittaudu työpajoihin 

Paikka: Tieteiden talo, sali 104. Mahdollista osallistua myös etänä.

Seminaarin ohjelma 29.11.2017

Klo 9 – 9.15 Omadata on tiedon hallinnan agendalla Yhteinen tiedon hallinta -kärkihankkeessa, Suvi Remes, VM

Klo 9.15 – 10 Mikä omadata – voiko sitä määritellä? Millainen tieto on omadataa? Aleksi Knuutila, tutkija & Janne Pulkkinen, D9

Klo 10 – 10.15 Aamukahvit

Klo 10.15 – 11.50 Miten lähestyä omadataa säädösympäristössä

10.15 – 10.30 Tiedonhallinnan muutos ja säädösympäristö - Sami Kivivasara, VM

10.30 – 11.30 Näkökulmia – Tomi Voutilainen, VM, Maarit Huotari, VM, Tomi Kytölä, OKM, Iina Kajander, LVM 

11.30 – 11.50 Paneeli –Tomi Voutilainen, VM, Maarit Huotari, VM, Tomi Kytölä, OKM, Hannu Parkkisenniemi, Trafi, Taru Rastas, LVM

Klo 11.50 Päätössanat – Jatketaan keskustelua 17.1. – Suvi Remes, VM

Klo 12 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja: erityisasiantuntija Suvi Remes, suvi.remes(at)vm.fi.
Työpajoihin voi ja toivotaan lähetettävän etukäteiskysymyksiä päivän aiheeseen. Etukäteiskysymykset voi lähettää em. osoitteeseen.

Muiden työpajojen aikataulu (ohjelma tarkennetaan lähempänä)
Ke 17.1.2018 (klo 9-12): III Omadata-työpaja

Aiheeseen liittyvästä, käynnissä olevasta kokonaisarkkitehtuurisuunnittelusta ja suomi.fi-palveluiden hyödyntämisestä järjestetään erillinen tilaisuus myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Sivulta http://vm.fi/yti-toimii löytyvät myös muut YTI-hankkeen tulevat tapahtumat. Seuraa myös Twitterissä @suomidigi, #YTIhanke.

Työpajoihin voi ehdottaa käsiteltäviä aiheita suvi.remes(at)vm.fi

MyData, eli omadata, on viime vuosina keskusteluun noussut henkilökeskeinen tiedon hallinnan tapa, jossa tiedon hallinnan ja käsittelyn keskiöön asetetaan yksilö itse. Yksilöllä on oikeus saada haltuun häntä itseään koskeva tieto ja jakaa sitä edelleen muihin palveluihin tai antaa lupa tiedon käyttöön muussa palvelussa. Yksilöllä on kontrolli dataan, mikä tarkoittaa tiedon käytön luvittamista.

 

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, valtionhallinto