Omadata-työpaja: Palvelukehityksen visioita

Keskiviikko 17.1.2018 klo 09.00 –  12.00

Valtiovarainministeriö

Työpaja kuuluu Asiakas keskiössä myös tiedon hallinnassa – omadata julkisessa hallinnossa -työpajasarjaan. Työpajojen tavoitteena on muodostaa yhteinen kokonaiskuva ja yhtenäinen viestintä omadataa hyödyntävästä tiedon hallinnasta, myös kansalaisten suuntaa. Työssä tarjotaan vertaistukea, keskustelumahdollisuus sekä näkymä ja mahdollisuus vaikuttaa myös Yhteinen tiedon hallinta (YTI) -hanketyönä käynnistyvään palvelukehitykseen.

17. tammikuuta  järjestettävän työpajan aihe on Omadata-palvelukehityksen visiot. Työpajat ovat tarkoitettu julkisen hallinnon toimijoille ja ne liittyvät YTI-hankkeen verkkosivulla esiteltyihin omadata-aiheisiin.

Ilmoittaudu työpajaan

Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, nh. Jakovarat

Työpajan ohjelma:

Klo 9.00 Työpajan avaus – Suvi Remes, VM

Klo 9.05–10.00 Elämäntapahtumat kehyksenä henkilökeskeiselle tiedon hallinnalle – Petri Takala, Gofore Oy

Klo 10 Kahvi

Klo 10.15–11.30  Miten suostumushallintaa ja siihen liittyviä palveluita voidaan kehittää henkilötiedon hallintaan – keskustelussa suostumushallinnan viitearkkitehtuuri – Harri Honko, VRK, Mika Honkanen, VRK & Anu Ylä-Pietilä, Trafi

Ohessa vielä linkki kommenteilla varustettuun asiakirjaan.

Klo 11.30–11.45 Lähdetään liikkeelle kohti konkretiaa - katsaus omadatan kehityssuunnitelmiin Yhteinen tiedon hallinta -kärkihankkeessa – Suvi Remes, VM & Jaana Nevalainen, VRK

Klo 11.45  Keskustelua ja koonti

Klo 12 Tilaisuus päättyy

 

Materiaalit tulevat saataville tiistaina 16.1.2018.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Suvi Remes, suvi.remes(at)vm.fi.
Työpajoihin voi ja toivotaan lähetettävän etukäteiskysymyksiä päivän aiheeseen. Etukäteiskysymykset voi lähettää em. osoitteeseen.

Sivulta http://vm.fi/yti-toimii löytyvät myös muut YTI-hankkeen tulevat tapahtumat. Seuraa myös Twitterissä @suomidigi, #YTIhanke.

MyData, eli omadata, on viime vuosina keskusteluun noussut henkilökeskeinen tiedon hallinnan tapa, jossa tiedon hallinnan ja käsittelyn keskiöön asetetaan yksilö itse. Yksilöllä on oikeus saada haltuun häntä itseään koskeva tieto ja jakaa sitä edelleen muihin palveluihin tai antaa lupa tiedon käyttöön muussa palvelussa. Yksilöllä on kontrolli dataan, mikä tarkoittaa tiedon käytön luvittamista.

 

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, valtionhallinto