Digi arkeen -keskustelutilaisuus

Torstai 22.3.2018 klo 09.00 –  11.00

Valtiovarainministeriö

Lämpimästi tervetuloa Digi arkeen -neuvottelukunnan järjestämään kansalaisyhteiskunnalle suunnattuun keskustelutilaisuuteen digitalisaatiosta.

Paikka: Cafe Köket, Aleksanterinkatu 28 / Unioninkatu 27, Helsinki

Ohjelma:

8.30 – 9.00 Verkostoitumiskahvit

9.00 – 9.10 Tilaisuuden avaus - Marianne Heikkilä Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtaja, Marttaliitto

9.10 – 9.30 Neuvottelukunnan toiminnan esittely - Marianne Heikkilä ja Johanna Nurmi, Digi arkeen -neuvottelukunnan sihteeristö valtiovarainministeriö

9.30 –10.45 Puheenvuoroja ja keskustelua 10.45 – 11.00 Miten tästä eteenpäin

Ilmoittaudu tästä 15.3.2018 mennessä >>

Tapahtumaa voi seurata etänä tämän linkin kautta >>

Digi arkeen -neuvottelukunnan tehtävänä on olla yhteistyö- ja vuoropuhelukanava järjestöjen, tutkijoiden ja julkisten palveluiden digitalisoinnista vastaavan valtiovarainministeriön välillä. Neuvottelukunta kuitenkin on vain pieni otos yhteiskunnasta ja järjestötoimijoiden kentästä.

Laajemman näkemyksen saamiseksi järjestämme keskustelutilaisuuden järjestöille, edunvalvontaorganisaatioille ja tutkimusorganisaatioille, jotka ovat kiinnostuneita julkisten palvelujen digitalisoinnista.

Tilaisuudessa sinulla ja taustaorganisaatiollasi on mahdollisuus tuoda neuvottelukunnan tietoon tärkeäksi katsomianne asioita ja kuulla neuvottelukunnan toiminnasta. Tarkoituksena on myös keskustella siitä, miten niillä toimijoilla, jotka eivät ole neuvottelukunnan jäseniä, olisi halutessaan mahdollisuus osallistua tiiviimmin neuvottelukunnan työhön.

Voit halutessasi ilmoittautua etukäteen puheenvuoron pitäjäksi ilmoittautumisen yhteydessä. Koska keskusteluun varattu aika on rajallinen, puheenvuorot voivat olla korkeintaan 5 minuutin mittaisia. Mikäli saamme ennakkoon paljon puheenvuoropyyntöjä, valitsemme keskustelun pohjaksi mahdollisimman laajasti erilaisia aiheita. Paikan päällä on myös aikaa keskustelulle jotta kaikilla olisi mahdollisuus tuoda näkemyksiään esiin. Toivomme aktiivista keskustelua.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen on asettanut Digi arkeen -neuvottelukunnan tukeakseen digitaalisten palvelujen kehittämistä, jotta eri väestöryhmät pystyisivät tasavertaisesti hyödyntämään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Neuvottelukunnan toimikausi on 8.3.2017–31.3.2019.

Lisätietoa:
- Digi arkeen -neuvottelukunnan kotisivu
- Digi arkeen -neuvottelukunnalla aktiivinen alku
- Valtiovarainministeriö #digiarkeen
- Digi arkeen -blogit

Lisätietoja tapahtumasta antaa assistentti Pauliina Komulainen (pauliina.komulainen@vm.fi).

Kohderyhmät: media, kansalaiset, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt