Hankinta-Suomi yhteistyöfoorumi

Torstai 9.5.2019 klo 13.00 –  16.00

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö ja Kuntaliitto järjestävät yhdessä torstaina 9.5.2019 klo 13.00 – 16.00 kutsuvieras-tilaisuuden julkisia hankintoja koskevasta strategiatyöstä. Tilaisuutta johtavat Kuntaliitosta yhteysjohtaja Lauri Lamminmäki ja valtiovarainministeriöstä alivaltiosihteeri Päivi Nerg. Avauspuheenvuorot pitävät valtiovarainministeriöstä valtiosihteeri Martti Hetemäki ja Kuntaliitosta toimitusjohtaja Minna Karhunen. Tilaisuutta voi seurata suorana verkkolähetyksenä http://videonet.fi/vm/20190509/. Media on tervetullut seuraamaan tilaisuutta myös paikan päälle Sonckin saliin Eteläesplanadi 16. Ilmoittautuminen etukäteen [email protected] Henkilöllisyys tarkistetaan sisääntulossa.

13.00- 14.00

Avauspuheenvuorot

Valtiovarainministeriö, valtiosihteeri Martti Hetemäki

Kuntaliitto, toimitusjohtaja Minna Karhunen

 

”Julkisiin hankintoihin käytetään Suomessa noin 35 miljardia vuodessa. Miksi julkisten hankintojen strategista vaikuttavuutta tulee edistää ja miten me sen teemme. Suomen julkisen sektorin yhteinen hankintastrategia ja Hankinta-Suomi -vuorovaikutusfoorumi.”

 

Julkisten hankintojen johtamisen tärkeys

Hansel Oy, kategoriajohtaja Susanna Närvänen

 

”Hankinnoilla ja hankintojen johtamisella on suuri merkitys julkisen hallinnon tuottavuudelle. Hankinnat ovat strateginen toiminto, jota voidaan hyödyntää paremmin, innovatiivisemmin, kestävämmin, osallistavammin.”

 

Hankinnat tilaajaosaamisen strategisena työkaluna

Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelujen kehittämisjohtaja Sirkka-Liisa Olli

 

”Julkiset hankinnat tulee nähdä laajemmasta näkökulmasta kuin pelkkä kilpailutus ja siksi tehdä ennakoivaa valmistelua. Sopimusten ja ulkoisten resurssien johtamisella on suuri merkitys hankintayksikön ydintoiminnan tuloksellisuuteen.”

 

KAHVITAUKO

 

14.30 – 16.00

 

Julkisten hankintojen työllistämisvaikutukset

Vantaan kaupunki, hankintajohtaja Tiina Ekholm

 

”Suomen työllisyysastetta on edelleen tarvetta nostaa. Julkisilla hankinoilla voidaan vaikuttaa myös juuri vaikeimmin työllistyvien saamiseen mukaan.”

 

Onnistunut tarjouskilpailu innovatiivisella menettelyllä

Maanmittauslaitos, johtava asiantuntija Kimmo Perttilä

 

”Osoitteet kuntoon –innovaatiohankinta toi hankintayksikölle kaksi kertaa enemmän tarjouksia ja onnistuneen kilpailutuksen.”

 

Kommenttipuheenvuoro tarjoajien näkökulmasta

Lapin Yrittäjät, hankinta-asiamies Susanna-Sofia Keskinarkaus

 

”Miksi julkisissa hankinnoissa ei aina saada riittävästi tarjouksia kilpailutuksen hyötyjen näkökulmasta ja mitä asialle voidaan tehdä.”

 

KEINO –osaamiskeskuksen tarjoama tuki

Motiva Oy, johtaja Isa-Maria Bergman

 

”KEINOn tavoitteena on edistää kestäviä ja innovatiivisia hankintoja sekä niihin liittyvää osaamista.”

 

 

Kohderyhmät: media


Tapahtumaan ei voi enää ilmoittautua.