Silver Economy -foorumi

Tiistai 9.7.2019 klo 09.00

Sosiaali- ja terveysministeriö Valtiovarainministeriö

Silver Economy -foorumi

Suomi järjestää osana EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa korkean tason Silver Economy -foorumin 9.–10.7.2019 Helsingissä. Suomi pitää tärkeänä, että EU:n globaalin kilpailukyvyn säilyttämiseksi myös EU-tasolla varaudutaan ikääntymisen aiheuttamiin muutoksiin yhteiskunnassa ja taloudessa. Lisäksi Suomi pyrkii vahvistamaan EU:n asemaa globaalissa ikääntymispolitiikassa. Foorumi yhdistää julkisen sektorin, järjestöjen ja yritysmaailman toimijoita.

Valtiovarainministeriö on mukana järjestämässä Silver Economy -foorumia. Ministeriön ja Suomen Pankin yhteisessä osuudessa 10. heinäkuuta kello 08:45–10:15 kuullaan avauspuheenvuoro Talking Headsin pääekonomisti Manoj Pradhanilta ja laajempi paneelikeskustelu otsikolla ”Demographics, Macroeconomic Trends and Economic Policies”. Paneelikeskustelu, kuten myös muu foorumi, järjestetään englanniksi.

Tilaisuus on suunnattu kansainvälisille poliittisen ja virkamiestason päättäjille, kansainvälisten järjestöjen edustajille, asiantuntijoille ja tutkijoille sekä Euroopan, Aasian ja Pohjois-Amerikan merkittäville kansainvälisille yritystoimijoille. Kyseessä on ensimmäinen globaali ikääntymisen korkean tason politiikka- ja talousfoorumi, jonka erityisenä painopisteenä ovat digitalisaatio ja uuden teknologian hyödyntäminen.

Lue lisää foorumin ohjelmasta Silver Economy -foorumin sivuilta. Tilaisuutta voi seurata suoran verkkolähetyksen kautta. 

Lisätiedot:

Neuvotteleva virkamies Sarita Friman, p. 0295 163 349, sarita.friman(at)stm.fi (Silver Economy -foorumi)
Finanssineuvos Martti Salmi, puh. 0400 510 304, martti.salmi(at)vm.fi (valtiovarainministeriön osuus)

Kohderyhmät: julkinen hallinto, media, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt