Julkisen hallinnon tarkennetut API-linjaukset

Keskiviikko 12.5.2021 klo 9.00 –  10.45

Olet lämpimästi tervetullut mukaan keskiviikkona 12.5.2021 klo 9-10.45 pidettävään Julkisen hallinnon tarkennetut API-linjaukset -tilaisuuteen. Tilaisuuden tarkoituksena on esitellä tarkennettuja API-linjauksia ja saada kommentteja toimeenpano-ohjeiden valmisteluun. Tarkennetut API-linjaukset ovat avoimesti kommentoitavissa 30.4.2021 asti. Pääset kommentoimaan linjauksia täällä. 

Tilaisuus on kaikille avoin ja se toteutetaan verkossa. Kerromme tilaisuudessa myös, miten linjausten viimeistely ja toimeenpanoohjeiden valmistelutyö jatkuvat. Hyödynnämme tilaisuudessa Mentimeter-työkalua vuorovaikutuksen tukena.

Tilaisuudesta julkaistaan toukokuun loppuun mennessä tekstitetty tallenne.

Pääset osallistumaan tilaisuuteen tämän linkin kautta.

 

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 9.00 Tervetulosanat

Miina Arajärvi, valtiovarainministeriö

Klo 9.10 Julkisen hallinnon tarkennetut API-linjaukset

Maaret Saukonoja, KPMG

Klo 10.30 Yhteenveto ja jatkoaskeleet

Miina Arajärvi, valtiovarainministeriö

Klo 10.45 Tilaisuus päättyy

 

Valtiovarainministeriön Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hallitusohjelmahankkeessa edistetään erityisesti julkisen tiedon entistä laajempaa ja tehokkaampaa hyödyntämistä sekä avaamista koko yhteiskunnassa, niin päätöksenteossa, liiketoiminnassa, tutkimuksessa kuin kansalaisvaikuttamisessakin. Ensisijaisesti tietoa pyritään saamaan hyödynnettäväksi ohjelmointirajapintojen (API, Application Programming Interface) kautta. Hankkeessa valmistellaan ja toimeenpannaan kansalliset rajapintalinjaukset, jotka edistävät tiedon ja toimintojen avoimuutta, yhdenmukaista saatavuutta, hyödyntämistä ja uudelleenkäytettävyyttä sekä yhteentoimivuutta. Lisätietoa hankkeesta on saatavilla valtiovarainministeriön verkkosivuilla ja sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Lämpimästi tervetuloa mukaan Julkisen hallinnon tarkennetut API-linjaukset -tilaisuuteen!