Verkkotilaisuus: Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hankkeen puoliväliseminaari

Keskiviikko 27.10.2021 klo 9.00 – 11.30

valtiovarainministeriö

Verkkotilaisuudessa esitellään Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hankkeen tähänastisia tuotoksia ja tulevia toimia. Tilaisuus on avoin kaikille teemasta kiinnostuneille.

Valtiovarainministeriö järjestää keskiviikkona 27.10.2021 klo 9.00 - 11.30 Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hankkeen (TiHA) puoliväliseminaarin verkossa. Tilaisuudessa esitellään hankkeen tähänastisia tuotoksia ja tulevia toimia. Osallistujilla on mahdollisuus kommentoida esimerkiksi tulevia toimia tilaisuuden aikana. 

Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hanke toteuttaa pääministeri Marinin hallitusohjelman tavoitetta syventää tietopolitiikan johtamista ja tehdä julkisen tiedon avoimuudesta koko tietopolitiikan kantava periaate. Tämä valtiovarainministeriön keväällä 2020 asettama hanke päättyy vuoden 2022 lopussa, joten nyt on todella hyvä hetki vaikuttaa toimeenpanon valmisteluun. Hankkeessa on avoimella ja laajalla sidosryhmäyhteistyöllä laadittu mm. ehdotus tiedon hyödyntämisen ja avaamisen strategisista tavoitteista, toimintamallia tiedon jakamiseen, tiedon laatukriteereitä ja julkisen hallinnon API-periaatteet.

Ohjelma

Tilaisuuden juontaa: Nico Käräjäoja

Klo 9.00 Alkusanat: Yhteistyötä poikkeusoloissa, Tanja Lahti   
klo 9.15 Tieto hyötykäyttöön  

Työpaketti 1: Strategiset tavoitteet, Olli-Pekka Rissanen 
Työpaketti 2: Tiedon saatavuus, Tanja Lahti 

klo 10.15 Tauko 
klo 10.25 Laadulla ja rajapinnoilla saatavuutta

Työpaketti 3: Tiedon laatu, Essi Kaukonen 
Työpaketti 4: API-periaatteet, Miina Arajärvi 

klo 11.25 Jatkoaskeleet: Toimeenpanon vuosi 2022, Nico Käräjäoja
klo 11.30 Tilaisuus päättyy 
 

Tilaisuus on avoin kaikille tiedon hyödyntämisestä ja avaamisesta kiinnostuneille niin julkishallinnon kuin yksityisen puolen toimijoille. Tilaisuus taltioidaan ja tallenne tulee myöhemmin avoimesti saataville valtiovarainministeriön YouTube-kanavalle tekstityksen kera. 

Lisätietoa hankkeesta on saatavilla valtiovarainministeriön verkkosivulla, hankkeen Trello-alustalla ja sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt