Koulutussarja digipalvelulain toimeenpanon tueksi. Saavutettavuusvaatimukset pintaa syvemmältä: EN 301 549 -standardi, kohtuuttoman rasitteen arviointi ja palautemekanismi

Maanantai 19.9.2022 klo 13.00 – 14.00

valtiovarainministeriö

Tässä koulutuksessa opit mitä tulee tietää EN 301 549 -standardista WCAG-kriteerien lisäksi ja miksi palautemekanismi on ennemmin mahdollisuus kuin pelkkä velvoite organisaatiolle. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi mitä kohtuutonta rasitetta arvioidessa tulee huomioida ja miten sen tulee ilmetä saavutettavuus selosteella.

Digitalisaation edistämisen ohjelman lainsäädäntötyöryhmä järjestää koulutukset syyskuussa 2022. 

Koulutuksissa keskitytään tarkentamaan digipalvelulain velvoitteita ja avaamaan seurannassa ja kyselyillä esiin nousseita ongelmakohtia digipalvelulain toimeenpanossa. Kohderyhmänä ovat viranomaiset. Kouluttajina toimivat Etelä-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuusvalvonnan asiantuntijat sekä lainsäädäntötyöryhmän jäsenet.

Koulutukset järjestetään Teams-toteutuksina ja niistä julkaistaan tekstitetyt tallenteet sekä esitysmateriaalit jälkikäteen katsottavaksi sekä Suomidigi-sivustolla että valtiovarainministeriön lainsäädäntötyöryhmän verkkosivulla.

Koulutussarja on kaikille avoin eikä vaadi erillistä ilmoittautumista. Liitythän mukaan linjoille hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua.

Osallistu tapaamisiin tästä linkistä.

Koulutussarjan seuraavat ajankohdat:
ma 26.9. klo 13.00-14.00 Palveluntarjoajan vastuut ja digipalvelulain valvonta

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
erityisasiantuntija
Tiina Lokka-Lepistö
[email protected]

Kohderyhmät: julkinen hallinto