Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Vastuullisuuden vähimmäisvelvoitteet

Tiistai 13.6.2023 klo 9.00 – 12.00

valtiovarainministeriö

Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Vastuullisuuden vähimmäisvelvoitteet

Hae mukaan Hankinta-Suomen oppimisklinikalle! Klinikan aiheena on vastuullisuuden vähimmäisvelvoitteet. Aiheesta järjestetään suuren kiinnostuksen vuoksi oppimisklinikka toisen kerran tiistaina 13.6.2023 klo 9–12.

Vastuullisuuden vähimmäisvelvoitteet (Code of Conduct) on tarkoitettu lisättäväksi osaksi hankintasopimuksia. Vastuullisuuden vähimmäisvelvoitteiden tavoitteena on edistää ihmisoikeuksien ja työelämän perusoikeuksien kunnioittamista hankinnoissa. 

Tämän maksuttoman oppimisklinikan kohderyhmänä ovat julkishallinnossa työskentelevät henkilöt, jotka tekevät EU-kynnysarvot ylittäviä tavarahankintoja.

Oppimisklinikan jälkeen…

  • osaat käyttää vastuullisuuden vähimmäisvelvoitteita omassa työssäsi,
  • olet saanut vastauksia hankintojen substanssiasiantuntijalta vastuullisuuden vähimmäisvelvoitteiden käytöstä sinulle heränneisiin kysymyksiin ja
  • olet keskustellut aiheesta muiden julkisissa organisaatioissa hankintoja tekevien henkilöiden kanssa.

Huomioithan hakiessasi, että oppimisklinikka on vuorovaikutteinen yhdessä oppimisen tilaisuus, jossa syvennetään osaamista, jaetaan kokemuksia ja keskustellaan yhdessä vertaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Parhaan hyödyn oppimisklinikalle osallistumisesta saat, kun osallistut aktiivisesti keskusteluun ja kannustat myös muita.

Klinikalle osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän suorittamista ja seurantakyselyyn vastaamista. Hyvä perehtyminen vastuullisuuden vähimmäisvelvoitteisiin on keskeinen osa ennakkotehtävää. 

Paikkoja yhdelle oppimisklinikalle on rajatusti (30 henkilöä). Oppimisklinikalle voi osallistua 1 henkilö per organisaatio. Valitsemme osallistujat organisaatioiden tyypin, hakijan roolin ja työtehtävien sekä hakijan perustelujen pohjalta. Hakuaika päättyy tiistaina 16.5. klo 12. 

Hae oppimisklinikalle

Oppimisklinikka etenee niin, että ensin on hakuaika ja sen jälkeen tehdään valinnat. Osallistujat tekevät ennen klinikkaa ennakkotehtävän. Oppmisklinikka pidetään 13.6. klo 9–12. Tämän jälkeen osallistujat vastaavat palautekyselyyn ja myöhemmin seurantakyselyyn. Osallistujat saavat todistuksen osallistumisesta sen jälkeen, kun ovat vastanneet seurantakyselyyn kesäkuussa.

Lisätietoja

Olli-Juhani Piri
erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö
[email protected], p. 0295 530 173 

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, hyvinvointialueet