Valtioneuvoston avoimet ovet 2017

Valtioneuvosto avaa ovensa yleisölle lauantaina 26. elokuuta klo 10–14 Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Ovet ovat avoinna Valtioneuvoston linnassa, Säätytalossa, Valtioneuvoston juhlahuoneistossa ja Arppeanumissa. Tapahtuma on osa Suomi 100 Yhdessä-viikonloppua.

Valtiovarainministeriö on mukana avoimien ovien päivässä Valtioneuvoston linnassa ja Säätytalossa. Rakennuksiin tutustumisen lisäksi yleisöllä on mahdollisuus kuulla myös niiden historiasta ja toiminnasta nykypäivänä. Ministeriön toiminnasta ja ajankohtaisista aiheista kuullaan valtiovarainministeriön edustajilta.  

Edellisen kerran avoimien ovien päivä järjestettiin vastaavassa laajuudessa syksyllä 2009, kun vietettiin oman hallinnon 200-vuotisjuhlaa.

Katso alta, miten valtiovarainministeriö osallistuu avoimien ovien päivään. Tiedot päivittyvät sivulle sitä mukaan kun niitä saadaan. 

Valtioneuvoston linna

Valtioneuvoston linnan opastetulla kierroksella on mahdollisuus tutustua historialliseen rakennukseen, jossa toimivat valtioneuvoston kanslia, valtiovarainministeriö ja oikeuskanslerinvirasto. Kierroksen aikana päästään muun muassa kurkistamaan istuntosaleihin ja pääministerin työhuoneeseen.  

Säätytalo

Säätytalolla yleisöllä on mahdollisuus kuulla monesta eri ajankohtaisesta aiheesta suoraan alan asiantuntijoilta. 

  • Paikalla voi tutustua esimerkiksi uudistuneeseen Suomi.fi-verkkosivustoon, joka tarjoaa kansalaisille pääsyn julkisiin palveluihin, omiin tietoihin ja sähköisiin viesteihin kootusti yhdessä paikassa.
  • Talouden ennusteista kuullaan suoraan ministeriön kansantalousosaston asiantuntijoilta. Valtiovarainministeriö ennustaa riippumattomasti ja harhattomasti neljästi vuodessa – mutta kuinka ennusteen lukuihin päädytään? Säätytalolla voit myös katsoa animaatiovideon siitä, miten ennusteprosessi toimii. 
  • Verkkopalvelustaan saapuvat kertomaan myös Hanselin julkisten hankintojen asiantuntijat. Elokuussa avattavan tutkihankintoja.fi-palvelun avulla kansalaiset pääsevät tutustumaan valtion hankintoihin yhä helpommin ja avoimemmin. 

Lue lisää päivästä ja tutustu tapahtumakarttaan valtioneuvoston sivuilla