Hyppää sisältöön
Media

Alkuvuoden arvonlisäverot voidaan palauttaa yrityksille osana maksujärjestelyä

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 20.5.2020 13.41
Tiedote

Hallitus esittää, että yritykset voivat saada palautuksena alkuvuonna 2020 suoritetut arvonlisäverot osana maksujärjestelyä. Vastaavat määrät maksetaan takaisin Verohallinnolle maksujärjestelyssä laadittavan maksuohjelman mukaisesti.

”Arvonlisäverojen takaisinlainaus on yksi niistä toimista, joilla hallitus pyrkii helpottamaan koronaepidemian vuoksi taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneiden yritysten tilannetta. Olen tyytyväinen, että tämä saadaan nyt toteutettua”, sanoo valtiovarainministeri Katri Kulmuni.

Hallitus esittää myös, että huojennettuun maksujärjestelyyn tai maksunlykkäykseen kuuluvan verovelan suoritukseksi ei käytetä veron palautuksia. Palautukset maksettaisiin sen sijaan verovelvolliselle, jos palauttamiselle ei ole muita esteitä.

Lisäksi maksujärjestelyihin ja maksunlykkäyksiin sovellettavaa viivästyskorkoa alennetaan esityksen mukaan edelleen jo alennetusta neljästä prosentista kolmeen prosenttiin. Muutos koskee veroja, jotka ovat erääntyneet tänä vuonna maaliskuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana, sekä huojennetun maksujärjestelyn kohteena olevia alkuvuoden arvonlisäveroja.

Muutosten on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian. Hallituksen esitys julkaistaan Päätökset-sivulla.

Lisätietoja:

lainsäädäntöneuvos Suvi Anttila, puh 02955 30201, suvi.anttila(at)vm.fi

neuvotteleva virkamies Marja Niiranen, puh. 02955 30238, marja.niiranen(at)vm.fi

erityisasiantuntija Pertti Nieminen, puh. 02955 30461, pertti.nieminen(at)vm.fi