Hyppää sisältöön
Media

Anna-Maija Karjalainen ICT-johtajan virkaan

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 26.5.2016 13.47
Tiedote

Valtioneuvosto nimitti 26.5.2016 diplomi-insinööri Anna-Maija Karjalaisen valtiovarainministeriön ICT-johtajan virkaan 1.7.2016 lukien viiden vuoden määräajaksi.

ICT-johtaja johtaa valtiovarainministeriön Julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknistä osastoa (JulkICT-osasto).

JulkICT-osasto vastaa julkisen hallinnon tietohallinnon, sähköisen asioinnin ja tietovarantojen käytön yleisestä kehittämisestä sekä valtionhallinnon tietohallinnon ohjauksesta ja yhteisten kehittämishankkeiden yhteensovittamisesta. Se edistää valtion ja kuntien välistä tietohallintoyhteistyötä, kehittää yhteisiä toiminnallisia ja teknisiä ratkaisuja ja menetelmiä. JulkICT-osasto vastaa myös julkisen hallinnon tietoturvallisuuden yleisestä kehittämisestä ja valtionhallinnon tietoturvallisuuden ohjauksesta.

Anna-Maija Karjalainen on toiminut huhtikuusta 2014 lukien valtiovarainministeriön ICT-johtajan tehtävässä.

- Olen iloinen, että saan jatkaa ICT:n ja digitalisoinnin johtamista yhteistyössä osaavien ammattilaistemme kanssa. Hallitusohjelman mukainen julkisten palvelujen digitalisointi ja sen mahdollistavan kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutus ovat meidän keskeisiä tehtäviämme. Uusi iso haasteemme on maakunta- ja sote-uudistuksen mukanaan tuoma ICT:n ja digitaalisuuden rakenteiden, lainsäädännön ja ohjauksen rakentaminen yhteistyössä koko julkishallinnon kanssa. Myös tieto- ja kyberturvallisuus ovat nousseet yhä merkittävämpään rooliin ICT-johtajan tehtäväkentässä.

Tätä tehtävää ennen Karjalainen toimi Valtion IT-palvelukeskuksen johtajana 2009–2014. Hänellä on kokemusta erilaisista ICT-alan johtamistehtävistä julkiselta ja yksityiseltä sektorilta yhteensä yli 20 vuoden ajalta.

Lisätietoja:

hallinto- ja kehitysjohtaja, ylijohtaja Helena Tarkka, puh. 02955 30141, etunimi.sukunimi(at)vm.fi