Hyppää sisältöön
Media

Digitaalinenkunta.fi-sivusto avuksi kunnan digitalisaatiokehitykseen

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 24.1.2018 12.00
Tiedote

Valtiovarainministeriö on 24.1. avannut kaikille kunnille suunnatun verkkosivuston digitaalinenkunta.fi. Sivuston avulla kunnat voivat muun muassa arvioida omaa digitaalisuuttaan.

Digitaalinenkunta.fi-sivustolle on rakennettu kaksi kunnille suunniteltua työkalua. Kunnan digitalisaation arviointityökalun avulla voidaan tunnistaa, kuinka hyvin kunta hyödyntää markkinoilla olevia sähköisiä tai digitaalisia ratkaisuja kunnan ulkoisten ja sisäisten palveluiden tuotannossa. Sen avulla saa kuvan kunnan digitalisaatioasteesta eri palveluprosesseissa.

Digitalisaation hyötykartoituksen avulla voidaan puolestaan tunnistaa kunnan palveluiden ja prosessien digitalisaatiosta saavutettavaa säästöpotentiaalia.

Tulevaisuuden kunta on digitaalinen

Uudella verkkosivulla halutaan lisätä keskustelua ja tietoa kuntien palveluiden digitalisaatiokehityksestä. Verkkosivu kokoaa yhteenvedot kuntien täyttämistä tiedoista. Tiedon avoimuudella halutaan kannustaa kuntia arvioimaan omaa digitalisaatioastettaan sekä pohtimaan digitalisaation tuomia mahdollisuuksia ja hyötyjä kunnassa.

Työkaluja pääsee käyttämään digitaalinenkunta.fi-verkkosivuille kirjautumalla. Niitä voi myös kokeilla ilman kirjautumista. Kunnille on toimitettu kirjaamoihin kuntakohtaiset tunnukset, jolloin palveluun täytetyt tiedot voidaan tallentaa ja julkaista.

Avattu verkkosivu on osa valtiovarainministeriön digikuntakokeilu-ohjelmaa, jossa tuetaan kuntia palveluiden digitalisoinnissa kokeilukulttuurin menetelmin.

Digitaalinenkunta.fi-sivusto

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Maria Vuorensola, puh. 02955 30205, maria.vuorensola(at)vm.fi
Ylitarkastaja Suvi Savolainen, puh. 02955 30122, suvi.savolainen(at)vm.fi