Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kuntien digitalisaation edistämisen valtionavustushaku käynnistyi

Valtiovarainministeriö
1.8.2019 13.00
Tiedote

Vuoden 2019 valtionavustushaku on avattu tänään 1. elokuuta.

Valtioneuvosto antoi 11. heinäkuuta asetuksen kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmästä, jonka mukainen valtionavustushaku on nyt avattu.

Avustusta voi hakea suoraan kunnan tiedolla johtamisen parantamiseen, datan hyödyntämiseen sekä näihin liittyvän tietojohtamisen ja toimintaprosessien kehittämiseen. Hakemus tulee jättää 19. syyskuuta 2019 mennessä.

Kunta voi myös jättää ehdotuksensa tai ilmoittaa kiinnostuksestaan osallistua kuntien yhteisesti toteuttamiin digitalisaatiota edistäviin hankkeisiin, jotka ovat kuntien toimintatapoja tai palveluprosesseja uudistavia sekä niiden laatua ja vaikuttavuutta parantavia. Ehdotuksia voi jättää 5. syyskuuta 2019 asti, minkä jälkeen niitä työstetään yhdessä muiden kuntien kanssa. Näille yhteishankkeille avataan varsinainen valtionavustushaku syksyllä 2019.

Avustuksen myöntämisessä arvioidaan erityisesti hankkeiden yhteiskunnallisen ja taloudellisen vaikuttavuuden toteutumista sekä hankkeiden yleistä merkitystä kuntien kannalta. Avustusta voidaan myöntää kunnalle tai useammalle kunnalle yhdessä.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Suvi Savolainen, puh. 02955 30122, suvi.savolainen(at)vm.fi

Hallintopolitiikka Julkisen hallinnon ICT Kunta-asiat